The bright side of life

För en inlandspygme av blandras som undertecknad, uppstår nu och då en del praktiska problem. ( Jag har hört säjas att det finns 6 folkslag i mitt blod, fast ej fått svart på vitt angående detta.) Problemet för dagen är min ”underlängd”. På grund av den uppstår ständigt problemet att jag inte når ner till golvet med fötterna vid sittande. Förutom att det ger fysiska besvär som myrkrypningar och irritation i underbenen åstadkommer det även ett visst avkall på min pondus och trovärdighet. Vem repekterar ett litet fruntimmer som sitter och dinglar med benen?? Det kan ingen knytblus eller axelvadd kompensera. Nej, det är bara att inse att det är jag och en viss herr Marjasin i mitt lag. Kanske dags att anlägga en liknande mustasch och se om det ger effekt. Idag sitter jag med mina tjocksocksprydda fötter på en skrivarkartong pysslar med fakturor och kvitton och morrar över mina stickande fötter. Ska man verkligen behöva kliva i platåskorna igen?? Njasi. Har nog trippat omkring i högklackat 1/3 av mitt liv och tänkte inte behöva hamna i den kvinnofällan igen mer än vid enstaka högtidliga tillfällen. Å andra sidan får man väl vara tacksam så länge man når ner till golvet när man står 🙂 Hur gör ni andra kortisar? Har du något bra tips? (förutom att köpa lekstugumöbler)

Etiketter: , , ,

11 kommentarer

  1. Helén

    Hej Gunnel!
    Även jag tillhör det kortväxta människosläktet och det skapar ju precis som du säger vissa problem. Ett litet tips är att använda sig av en höj- och sänkbar kontorsstol, det underlättar när man sitter och jobbar med diverse pappersarbeten.
    I övrigt är det bara att ”gilla läget” och försöka hitta en bra sittställning, exempelvis i soffor och fåtöljer, så kan man ju ”kura ihop sig” och dra upp sina ”spiror” i bekvämt läge.

  2. Tommy A

    Var försiktig kvitton och saxen. Du vet ju hur det gick för en viss omnämnd herre.
    Hjälp finns väl nära. Gulla med R så kanske han kapar en lämplig bit på dom allt för långa stols- och bordsbenen.

  3. S

    Eftersom jag är kortare än du kan du lugnt räkna in mig i skaran. Eftersom ni har företag tycker jag du ska beställa fotstöd, googla på bilder så ser du vad jag menar. Det finns fina såna att hålla fötterna på, och du kan lätt flytta den. Jag har sån på jobbet. Men man kan ju förstås inte kliva på den, då är det köksstege som gäller.

  4. Bertil K

    Hej Gunnel!
    Har i bekantskapskretsen personer som jordens dragnings- kraft har påverkat el. påvärkat (hur det du nu vill stava) mer än i ditt fall. Men finn tröst i följande. -Ingen så liten att man inte får böja sig och ingen så lång att man inte får töja sig. Ta vara på fördelarna som naturen gett dig och vänd nackdelarna till något positivt.

  5. Lillemor Hällsten

    Hej Gunnel!
    Du vet väl ordspråket som säger, liten men naggande god 😉 Tur stolar finns för högre höjder, när man behöver.Från en annan pygme

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.