Ingen slår oss!!

En något dubbeltydig rubrik va? Jag är inte någon självskrytare men med facit i hand efter de senaste veckornas mastodontjobb när både kropp och själ känns tömda och mörbultade kan jag se mig själv i spegeln och känna mig stolt och nöjd med det vi klarat av. Vi är ett bra team och har en otrolig glädje och stolthet i det vi gör och har gjort med Sandvikens Fjällgård. Både Robert och jag. Tack alla uppmuntrare som stöttat och gett oss beröm – det gör att vi orkar och att vi växer med uppgiften.

Härom dagen när jag  för första gången på veckor hade tid att titta mig ordentligt i spegeln ser jag till min fasa och förvåning att jag har en ordentlig blåtira på vänster kindben…. Det kan förklara  varför folk tittat lite mysko på mig de senaste dagarna.  Min slarviga manöver med isborren när jag för några dagar sedan skulle rensa ett borrhål och ryckte upp borren ur hålet utan att parera med huvudet gav mig denna färgstarka tjolablängare.

Nog kan det hetta till ibland här hemma när orken tryter och åsikterna går isär, men enbart med ord, för knytnäven den stannar alltid vackert i fickan och så ska det förbli.  Sänder i allafall med anledning av isborrs-blåtiran en extra tanke  till dig som blir slagen eller förtryckt hemma. Acceptera ALDRIG våld. Stå rak och var okränkbar. Gå om det behövs! Vi är banne mig värdefulla hela bunten och ingen slår oss!!

 

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Birgitta

    Fortsätt vara stolt, ni gör ett jättejobb som ger anndra möjlighet att få ledigt och njuta av allt som finns runt er!! TACK för att du också påminner alla att INGEN skall behöva ta emot slag och fysikskt våld. KRAMAR och önskan att ni får några lediga stunder.

  2. Isak

    Nog är det märkligt att det bara är kvinnor som behöver
    förklara sina blåtiror. När det egentligen är mannen som
    skulle behöva förklara sin frus.

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Birgitta (2012-04-11 09:06)
    Tack för uppmuntran Birgitta! Så sant! Ingen ska behöva ta emot slag eller våld från en annan människa – och allra minst från livskamraten. Det är helt sjukt att slåss.

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Isak (2012-04-14 12:40)
    Ja visst är det märkligt Ove! Men jag tror säkert att du skulle uppskatta om din kvinna förklarade hur hon faktiskt fått sin blåtira, så inte du skulle bli misstänkliggjord (om du inte var skyldig förstås, för då skulle du ju förtjäna att bli uthängd) För så är det ju – så fort en kvinna har ett blåmärke eller en blåtira så är hennes man misstänkt. För den som misshandlar finns inget annat än förakt. Varje kvinna eller man med för den del delen som blir slagen av sin partner bör packa väskan illa kvickt och gå mot en bättre tid med respektfulla och vänliga medmänniskor.

  5. Krister Klermalm

    Vissa blåtiror av andra sorters misshandel eller våld syns inte. Det verbala som sätter spår i det mentala eller myndighetsutövningen som skapar inre ärr. Dessa ska vi inte förglömma även om det är svåra att synliga göra. Dessa är svårast dessutom att förklara att så är det som har hänt.

  6. Gunnel Forsberg

    Svar till Krister Klermalm (2012-04-14 15:05)
    Sant Krister. Många gånger kan ord göra lika stor skada som ett slag. Ordens makt, eller även frånvaron av ord, kan såra frysa ut och ge men för livet, men de syns inte på utsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.