Gårdagens fullmäktige och dagens arbetsutskott

Idag har vi inte några speciella frågor i kommunstyrelsens arbetsutskott så det kommer säkert att gå fort. På arbetsutskottet efter fullmäktige brukar vi över partigränserna diskutera hur själva fullmäktige var och så blir det nog även idag. Ibland händer det att vi diskuterar länge om saker som vi är helt överens om. På gårdagens fullmäktige tog vi en motion som alla var överens om – men svaret en halvtimme. Jag gillar inte det.

Debatten om sjukskrivningarna blev oväntat nyanserad även om en del fortfarande påstår att jag lagt skulden på de sjukskrivna, vilket inte är sant. En annan reflektion från igår är att jag inte fattar varför centern ska in och styra i detalj vilka material byggarna ska använda i bostadsbyggandet. Detta när de under Mauds ledning vill ta bort så mycket regler som möjligt
Samma sak är att man alltid ska marknadsföra oss som hästkommun som det viktigaste marknadsfrågan. Visst ska vi planera så de som vill ha hästar kan få det, men det kan aldrig vara det viktigaste.

Åter till arbetsutskottet, dagens au har inga heta frågor och dessutom ska en fråga beredas vidare. Det handlar rehabilitering. En annan sak är att jag hoppas vi får majoritet att stödja den samiska veckan, men skulle alliansen vinna valet ryker många fina projekt då de ska slakta utvecklingsanslaget. Jag använder hårda ord men det är precis vad de ska göra enligt det budgetförslag som de lade på junifullmäktige. Tvärt emot alliansen anser vi att utvecklingsanslaget är mycket viktigt, inte minst för universitetets utveckling. Vi ska också ge ett litet bidrag för arkitektutbildningen.

Idag under lunch ska jag träffa en viktig företagare för Umeå, vad vi ska prata om är däremot hemligt än så länge. På eftermiddagen blir det troligen valstugan om det slutar regna och på kvällen valaktivitet i stället för styrelsen i Umåker. Igårkväll efter fullmäktige passade jag på att rensa mailen och stoppa lite kort från sommaren i fotoalbumet. Det var en härlig tillbakablick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.