Morgon

Efter att ha läst tidningen med början strax efter fem när frugan stigit upp och cyklat till jobbet har det blivit kontroll och svar av E-post innan jag ska bort mot stadshuset. Jag läste också tidningen och blev upprörd (ska kommentera det i en bloggkommentar lite senare). Vi har styrelsemöte i kommföretagen idag dvs. koncernbolagsstyrelsen. Då får vi kanske höra hur det ligger till med försäljningen av Umestan. Kl. 10 har vi första mötet med den grupp som ska besluta om hur interregprojektet Botnia Atlantica ska se ut. Det finns ett programutkast att behandla men eftersom geografin ändrats och området blivit större än gamla Kvarken mittskandia får vi väl se hur väl förberedda de nya är. Vi ville ju ha ett mindre område men nu gäller det att gilla läget.

En sak är helt klar för mig och flera av våra Österbottniska grannar att programmet måste ha en konstruktion så vi i programmet kan jobba för en fast förbindelse över kvarken. Pengar för tunnel och bro ryms inte men det behövs massor med utredningar. Tänk vilket område för utveckling det skulle bli. Det är säker fler än jag som är missnöjd med kommunikationerna. Godset går bra men varför åker inte fler passagerare och hur stort är behovet. Priset? tiden? eller vad det beror på. Fast förbindelse är i alla fall målsättningen.

Vi ska också träffas och fortsätta rekrytera en ny chef i Kvarkenrådet. Det behövs när den nya organisationen drar igång. Samarbete över kvarken är viktigt och vi ska ha hit finnarna när skidbacken i Tavelsjö blir färdig.

Valstugan får sin del av dagen och den avslutas med en träff med byggnadsungdomar. Då känner man sig verkligen på hemmaplan och hoppas vi får en bra och öppen diskussion. Synd bara att så få tjejer blir byggare. Det skulle vara hälsosamt med fler tjejer i den branschen, tyvärr kan vi inte göra något åt det på dagens möte. Men byggbranschen känns ovanligt ljus beroende på Umeås tillväxt. Jag minns vissa år i Byggnad när det inte var annat att göra för mig än att fara runt på förhandlingar om uppsägningar. För de här ungdomarna skulle centerns och alliansens förslag vara helt förödande och jag ska redovisa hur vi ser på framtiden med en välfärdspolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.