VK värnar om tryckfriheten

Idag ser jag att VK och VF värnar tryckfriheten. Det är väl bra, men visst ska det finnas regler och straff då man far med osanningar. Det är utgivarens ansvar att kolla upp och besluta om före publicering. Däremot är det fruktansvärt svårt att få till rättelser på felaktigheter, för visst kan det bli fel någon gång. Andra sidor som debatt skriver däremot inte tidningen själva. För några veckor sedan hade Sven-Olov Edvinsson ett mycket fult angrepp på mig så jag skrev självklart en replik. Idag var den införd i tidningen (VK) men den är kraftigt redigerad och det har till och med försvunnit en del innehåll. Visst kanske svenskan behövde rättas och artikeln kortas ner men det känns som budskapet är lite tveeggat. Utmed min replik står att sidan är reklam för tryckfriheten och visst trycker man vad man vill, men nog borde i alla fall jag kontaktas innan man tar bort en del av vad jag skrivet. För mig är också yttrandefriheten viktig och att man får försvara sig på grova angrepp och få rätt att svara. Jag är helt övertygad om att i Edvinssons artikel togs det inte borts lika mycket, om något togs bort överhuvudtaget. Det är väl det som är allianser. Som alla inser förändras medievärlden mycket med nätet och det ställer andra krav men också möjligheter då man kan lägga ut sina insändare/kommentarer på sina egna hemsidor. http://www.s-info.se/page/default.asp?id=1522. Än lättare är det att hitta hemsidan under www.umesosse.se och fliken S-politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.