Familjepolitik

Igår kväll när barnbarnet, Tilde drygt 1,5 år, besökte mig tänkte jag på vilken bra familjepolitik vi har genomfört i Sverige. Hennes föräldrar har jobb båda två och tillgång till en bra barnomsorg med låga avgifter. Tänk vilken stor skillnad mot för när min son var född. Föräldraledigheten var så kort att man knappt upplevde att man varit ledig, medan man idag frågar när man ska börja jobba. Dagis fanns knappt förut utan det var farmor som fick sköta barnpassningen. Detta är reformer som kommit undan för undan och där partiet har varit mycket drivande. Barnomsorgen är något som vi betalar gemensamt via skatten men detta är som ett rött skynke för högeralliansen. Nu har de även fått med sig folkpartiet i kvinnofälls åtgärder så man känner inte igen dem där heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.