Tankar från en promenad

Imorse när jag gick ut för att hämta tidningen i brevlådan såg jag Folkpartiets senaste alster. Hur Folkpartiet har råd att trycka fram en sådan tidning är frågan. Sen undrar jag om man verkligen orkar läsa allt detta. När man dessutom får samtal angående den inlagan i tidningen där jag får frågan om det är tillåtet att jobba för kommunen, ha halvtid hos arbetsgivare som bedriver konkurrerande verksamhet (dvs. utbildning) och dessutom sitta i skolstyrelsen och fatta beslut. Jag vet inte om man kan vara lojal mot arbetsgivaren när man sitter i skolstyrelsen och beslutar över egen verksamhet och beställer annan. Jag har drivit linjen i partiet att man ska vara restriktiv så att man inte hamnar i lojalitetskonflikter då det gäller att titta på vad som är bäst för kommunmedborgarna.

Det är också en upplevelse att se allt vad som händer från Strömpilen in till stan med anledning av Botniabanans byggande och det blir en riktigt trevlig sträcka. Det är något som vi som beslutar ibland upplever som svårt då det utifrån en detaljplan inte alltid framkommer hur det kommer se ut. Men den nya tekniken är bra att använda för att se hur verkligheten kommer att se ut.

Jag blev glad efter att jag igår kväll träffade hungriga ungdomar i Byggnads som vill lära sig mer om fackliga frågor och samhället. De berättade dock för mig att de är orolig för vad Maud och centerparitet ska göra för ungdomarna som nyligen har gått ut gymnasiet då de vill att de ska ha mindre betalt. Nu är det dags för dem att flytta hemifrån och skaffa eget boende. Det kostar pengar då de allra flesta inte vill vara mambos längre. Då krävs det en vettig lön.

En annan fundering är att man blir förtvivlad när man ser de behov vissa personer tydligt måste ha och tillfredsställer då de är ute och förstör såsom nu de valaffischer och skyltar som sitter uppe. Stod i tidningen att vissa gett sig på cyklar också. Allt sådant måste fördömas då det är ett hot mot demokratin och man kan fråga sig om vi måste plocka fram tipspengar, för någon måste veta något.

Sen när man går över älven så hoppas man ju att vi ska kunna lösa problemen tillsammans med vattenfall om fiskens vandringar uppför Umeälven, och om alla drar åt samma håll så torde det vara möjligt.

Vissa dagar när jag är ute och går så har jag svårt att hålla uppe tempot då det är många som vill att man ska stanna och prata och det är roligt att många önskar en lycka till i valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.