GOTT NYTT ÅR på er alla bloggläsare!

Jag har skött sidan dåligt sedan den 19 dec beroende på att formen har varit dålig, v 51 hade jag vinterkräksjuka och från annandagen och framåt har jag haft en besvärlig förkylning med en hosta som inte vill ge med sig. Faktiskt första dagen idag som det känns som om att det går åt rätt håll. Kommer ändå med en lite backspegel i denna blogg.

Ishockey har jag trots detta avnjutit bland annat med ett besök för att se MoDo – Malmö. Däremot fanns inte orken att se Almtuna hemma och jag minns inte när jag tvingades stanna hemma en Lövenmatch. Däremot blir jag frustrerad över att dom inte orkar göra mål, som senast mot Rögle, trots att de är överlägsna ute på plan. Jag är helt säker på att det beror på att man måste in på mål och skymma målvakten. Bättring Löven – då blir det ett bra år.

Skolbesök
är helsköna att besöka. Det är kul att få dela ut priser i nutidsorientering och det känns kul när man får applåder där ens namn är med i ramsan. Däremot har jag svårt att förstå att man får sitta med mössan på när man käkar. Vad får barnen lära sig hemifrån? För där ligger ändå huvudansvaret.

Föräldrarna
har också ett ansvar i att se till att veta vad deras barn gör. Den stenkastning som dom gör mot bussar i Röbäck och Böleå måste dom ta ansvaret för, men även att allmänheten hjälper till. Det var nära för något år sedan att jag hunnit springa upp s.k. kastare men snabbheten saknades.

Tomtegubbe
fick man vara och vår Tilde 2 år hade full koll under julafton som firades på traditionellt sätt, nu hos vår son tillsammans med min brors familj, sonens svärföräldrar, deras son med familj och även vår 94 årige mor var med ett par timmar. Undra på att handeln ständigt får nya rekord under julhelgen även om inte vi köper julklappar åt vuxna. Juldagen var också enligt gammal tradition till barndomshemmet.

Nyår firar vi som vanligt med våra vänner familjen Öhman från Täfteå som vi gjort sedan 1970 där dom är värdar på nyår och vi på midsommar. Gamla vänner ska man vara rädd om.

Några politiska reflektioner så här vid årsskiftet
Nu träder höjda energi- och bensinskatter i kraft. Vem minns inte den kritik man riktat mot oss i den frågan och flera av allianspartierna lovade inför valet sänkta skatter. Bedrägeri handlar det om. Folkpartisterna i länet gick ut med presskonferenser och lovade sänkt bensinskatt och att de skulle gå emot sitt eget parti. Tala sanning och ljug aldrig brukar vara min ledtråd i politiken.

Lagar och etik
för media behöver göras om. Vi har bloggar och annat där man ljuger sig fram. Är det sant att Lars Ohlys sambo lagt ut osanningar på nätet om Lars Berghagen på gehör måste hon straffas. Är hon dessutom info ansvarig i en ideell organisation är det ännu värre, attacken mot LO:s hemsida är lika allvarlig. Det måste gå att göra ett säkert system som gör det omöjligt med dessa sabotage. Hårda straff ska också ingå i detta

Anna Sjödin
måste man också tänka på lite grann. Såg att den krog hon besökt Crazy Horse strax före jul miste sin rätt att servera alkohol. Det beslutet tas av Stockholms kommun för att man inte sköter sig. Jag tror dessutom ansvariga var spårlöst borta. Jag tror fortfarande att vittnesmålen mot henne var uppgjorda i förväg, vilket inte minst funnits i granskningar.

Slutligen blir det aldrig vinter och de gamla i min födelsebygd kommer inte ihåg en snöfri jul. Vad beror det på? Förhoppningsvis naturliga avvikelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.