Klimatförändringar, Reinfeldt och partiledare

Vardagen
börjar nu efter alla helger, så också den politiska. Nu börjar också alliansens förslag att slå i verkligheten. A-kasseförsämringarna tar visserligen längre tid än tänkt innan de träder i kraft, men minskningen av vuxenstuderande sker och påverkar omedelbart. Grunderna för byggande förändras även det och flera som inte hunnit igång är oroliga för framtiden och har hört av sig till mig, inte minst några initiativ till s.k. seniorboenden som nu blir dyrare. Mycket mer kommer att hända.

Krav på avgång
har med 100 % säkerhet kommit från Maud Olofsson, otaliga ledarskribenter, samt andra borgerliga proffstyckare om det varit en socialdemokrat som gjort samma saker som Carl Bildt. Ingen är lika inför media. En slipper undan krav – andra inte.

Reinfeldts omdöme måste nu börja ifrågasättas. Först gick två statsråd på sina affärer. Nu ser vi Carl Bildts agerande och jag delar de uppfattningar som framförs att de svenska journalisterna alltid varit snälla mot Bildt och hans mästrande.

Reinfeldt har stora falluckor i sina utnämningar av folk, man kan fråga sig om (m) har brist på felfritt folk.

Sedan sist
jag bloggade har aktiviteten varit låg, de enda aktiviteterna är ishockeybesök. Löven mot Bofors – lugn och säker seger och samma sak för HV mot MoDo, där jag var oerhört imponerad av HV. Utmärkt spel som dessvärre dalat med raka förluster, vilket även Ö-vikarna fått utstå. För min egen del hoppas jag att förkylningen ger med sig.

Vädret
går inte att undvika tänka på och det är viktigt att vi får reda på om detta ingår i cykler av varmare väder eller om det är det stora klimathotet. Blev förvånad för en tid sedan när forskare åberopade att vissa myrar i norra Ryssland börjat tina upp och släppa ut gaser. Visst kan man fundera över detta men det är ju helt självklart att de myrar och mossor som finns inte vuxit i kyla, det har ju varit varmare då än nu. Ändå känns det som att det krävs krafttag, trots att det skulle kännas skönt om vi fick Medelhavsklimat om 50 år.

Partiledare
för oss är just nu en ständig spekulation, även om det ser ut för tillfället som om Mona Sahlin är en låg oddsare. Jag skulle i alla fall inte spela på någon annan än på oddset.

Avrättningen
av Saddam Hussein speglas också värden över och det barbariska sätt som dödsstraff faktiskt är. Däremot är det tyst att den metoden företräds av Bush och USA, samt att de tar sig friheter att gå in i andra länder och ta bort folk och regeringar de inte gillar.

3:e klassarna
ska lära sig simma enligt simförbundet. Den saken är redan genomförd för flera år sedan och vi fick utmärkelsen bäst i Sverige.

Miljöbalken
går inte att undvika så här i årets början. Jag tror att de långdragna processerna och fördyrningarna som kommer med stora projekt måste förändras om man vill undvika att få allt för stora fördyrningar. Säg vilka miljökrav som ska uppfyllas så är det klart en gång för alla. Låt oss aldrig uppleva att ett regeringsbeslut som i fallet med Botniabanan ska kunna hanteras som det görs. Flygbuller påstås också vara problem och då på uteplatser nattetid då folk ska ligga och sova för att kunna jobba dagtid. Inomhusmiljön går ju att klara hur enkelt som helst.

Ska avsluta med att säga att nu när vardagen kommer blir det oftare blogg om jag får fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.