Badhus eller äventyrsbad

Skrev den här bloggen förra veckan men det har inte blivit att jag har hunnit lägga ut den förrän nu.

Jag har i fullmäktige varnat för att om vi inte hittar en bred politisk lösning blir det inget äventyrsbad med ny simbassäng. En sådan lokaliseringsfråga är det fel att votera om. Vi får inte glömma att det är ett ökat badande som ska finansiera detta, inte mer skattepengar. De allra flesta verkar ha glömt detta. Simförbundets nya krav på banbredd är en sådan driftfördyring. Spadelar och äventyrsdel är väl egentligen en fråga för marknaden att klara av men det är viktigt för besöksnäringen och med det som utgångspunkt borde näringen äga och driva och vi köper för bassänglängderna. Staden mellan broarna riskerar att gå i stå. För om det bara är skattebetalarna som ska stå kostnaderna då är det inte rätt att vi utvidgar delen med kommersiella kommunala lokaler för fik, saluhallar eller vad det kan vara.

Politiker
som börjar vara emot saker för att det är vissa bolag som vill bygga eller utveckla Umeå har inte jag mycket tilltro till. Det som är bra är att de pengar som investeras i fastigheter står kvar och ger jobb.

Högeralliansen
Är gynnad i media inför valet säger professor Kent Asp i en DN artikel. Då speglas det ut i all annan media. Detta om något kan väl betecknas som en lågoddsare. Inget har väl varit så synligt att Persson och S speglades negativt och alliansen positivt och att de styrde mediadagordningen. Rannsakan krävs eller tala om att ni i media företräder alliansen, det är ju det som sker.

Mona Sahlin
är västerbottens kandidat till partiledare med all den erfarenhet och kunskap hon har. Självklart hittar media någon eller några som är emot. Detta var också en lågoddsare. Men den riktiga lågoddsaren är att TV tar Lotta Gröning till studion för att få vara kritisk mot partiet. Hon har inte gjort annat och stämmer med Ask resonemang att ställa folk i dålig dager. Är det någon som någonsin granskat vad Lotta Gröning gjort förutom att klaga.

När jag ändå är inne på lågoddsare
så var Lövens seger i onsdags också det även om dom i sista perioden fick verkningar av någon typ av sömnpiller. Att tappa spelet som dom gjorde visar på dålig skärpning, så skärpning Löven.

Högoddsare
måste det vara att inte Maud Olofsson krävt Carl Bildts avgång. Hon brukar ju fort kräva andras avgång. Nu har hon inte gjort detta men hade det varit en sosse har hon med stor sannolikhet varit i pressen för länge sedan och krävt dennes avgång. Hon hade dessutom fått stort media utrymme för detta. Varför frågar ingen henne varför hon som vanligt inte kräver avgång på riktigt allvarliga saker som Bildts optioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.