Väder, Mona och Idrottsgalan

Blåsten
har ställt till stora problem i södra delarna av landet. Stora och många kullblåsta träd s.k. vindfällor. Vi var själva på väg från Tallinn över havet, där gick det lugnt, men sedan var det desto blåsigare när vi var på land mellan Gävle och Sundsvall. Jag känner inte igen debatten sedan Gudrun även om det var lindrigare. Nu är det inte regeringens fel som det var förra gången. Vad är skillnaden?

Mona Sahlin
har fått många nomineringar och blir säkert en bra partiledare. Men visst blir man trött när man såg hur Lotta Gröning, Aftonbladet, agerar mot henne. Man skulle kunna tro att hon ringde till Sören Wibe och bad att han skulle skicka in en kritisk artikel mot nomineringarna. Nu har dock en annan del av samma tidning gjort en Sifo undersökning som visar på starkt stöd för henne men däremot har hon sämre förtroende från gamla gubbar enligt samma undersökning. Kan man säga att gamla gubbar är så konservativa att det alltid ska vara gamla gubbar som leder vårt parti? Av debatten syns det vara så men jag tillhör inte dom, även om jag fyllt 60. Har aldrig i hela mitt liv förstått mig på Lotta Gröning och aldrig heller förstått varför hon får tycka till om allt. Vad har hin gjort för gott.

Idrottsgalan
Visst blev det en högoddsare att Kallur fick Jerringpriset. Välförtjänt men hur kunde det ske. Jag tycker att dessa omröstningar strider mot alla demokratiska regler. Till och med programledarna står och uppmanar tittarna att rösta flera gånger. Vad är ett pris värt om man inte vet att så grundläggande demokratiska saker som; en person en röst åsidosätts. Det var samma sak med alla dessa röstningar via webben där dom som har bäst spamfilter får igenom flest röster. Sedan speglar media ut röstningarna och resultatet. En Sifo undersökning ringer dock inte upp samma person flera gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.