Öppet stadshus, länsstyrelsen och kostnadsutjämning

Det blir snart en veckas uppehåll mellan bloggarna. Jag ska än en gång försöka bättra mig, men det har varit en hel del resande. Hur det blir under Thailandsresan om 14 dar får vi finna lösning på.

Mona Sahlin
blev som väntat föreslagen som partiledare, men tyvärr så har VF bestämt sig för att på insändarsidan förfölja henne med anonyma insändare som säger att de inte ska rösta på socialdemokraterna i framtiden. Dom som nu tycker så borde väl tordas stå med namn. Kampanjinsändare är dålig stil.

Öppets stadshus
är en trevlig tillställning och det ger goda möjligheter till samtal. Ingen fråga känns speciellt het i dagsläget, möjligen är det ett stort intresse runt Ön men budskapet är entydigt – bygg mycket. Däremot är det märkligt att vädret alltid blir vinter med kyla och sol när det är öppet stadshus.

Norrköpingsbesöket
gjordes för att studera deras logistik satsning med anledning av våra planer. Intressant men skillnaden är stor inte bara i mängd utan att de har järnvägsterminalen inne på hamnområdet.
Intressant koncept har man däremot lyckats med när det gäller curlighallen, något att ta efter.

Länsstyrelsen
kan man inte undgå att kommentera. Man undrar vad länsarkitekten egentligen har emot Umeå och att han yttrar sig över saker som han inte har ett enda dugg med att göra som t.ex. marktilldelningen. Han måste också i ärende efter ärende ha en jävssituation då han är ute och uttalar sig om fråga efter fråga. Här har länsstyrelsens ledning en uppgift att se till att handläggare följer reglerna. Är det på detta sätt är jag inte ett dugg förvånad över medborgarnas syn på myndigheter och sånt smittar över även på kommunen. Visst har jag skrivit och påpekat detta för länsledningen. Dessutom finns ett engagemang i en förening som vill att Umeå ska se ut som det alltid gjort. Mycket beklagligt och vad han kan om god bebyggelsemiljö som det hänvisas till förstår nog få. Det som man kan göra i andra städer går inte här. Den här typen av frågor är ingenting för staten utan ansvaret ska ligga på dom som kan röstas bort vart 4:e år.

Kommande vecka är också ganska fulltecknad.
Jag återkommer men är inte glad över att staten stjäl våra momspengar från operan, som vi kämpat länge för då vi ansett att skattemyndigheterna gjort fel. Vi vinner skattemålet men staten tar pengarna för dom behövs väl för skattesänkningar i Täby. Dit vill man fördela ännu mer pengar i den s.k. kostnadsutjämningen för där har dom högre löner. Det är sanslöst om sånt ska ligga i ett utjämningssystem. Då får dom råd att höja lönerna och vi får betala. Umeå som redan idag betalar mest per person ska ge ytterligare pengar till kommuner som redan idag har låg skatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.