Nu har vi enats

Badet i Umeå
har vi nu enats om vart det ska ligga. Ett centralt läge är bra för utvecklingen av staden och minskar driftkostnaderna. Jag hoppas det inte blir så mycket högre än dagens 10 miljoner, men för att det ska ske behövs ett bra samarbete med näringslivet. De har sagt, med undantag av dom som driver campingen, att ett centralt läge är bäst. Men vi kommer självklart att finna samarbete med campingen ändå. Centralt är också bra för bussåkandet.

Nu när vi satt ned foten så slipper vi också bli förtalda längre, då inte minst media och många andra sagt att jag och vi sossar vill ha badet på kajen, vilket varit lögn. Däremot har vi velat se om det varit möjligt då det kunnat vara en del i en attraktiv stad mellan broarna. Nu får vi ta tag i detta på ett annat sätt och få med de fastighetsägare som vill snygga upp sin yttre miljö. Jag är glad och stolt att vi enats om ett badläge, men hur någon ens kunde inbilla sig att jag skulle inbjuda ett parti som står för den väpnande revolutionen till samtal fattar jag inte. Det är ju det som är rättvisepartiets grundpolitik.

Mera enighet kommer säkert framöver. Vi har haft stor enighet om vägar och järnvägar med olika grupperingar och jag förutsätter att så blir fallet om Ön.

Bråk
och kickande av tränare blir vanligare och vanligare. I bollsporter och ishockey har det skett och tyvärr har smittan nått min favoritsport skidåkning. Det är svagt av ett förbund att inte klara ut vilka förutsättningar som ska råda på landslagsnivå. Risken är då att man får smitta lågt ute i klubbarna. Sedan kanske tränarnas och ledarnas roll övervärderas. Idrottstjejerna och grabbarna ska ju göra jobbet och klubbarna tycker jag har för lätt att skylla på någon annan dvs. tränarna och inte ta sitt ansvar som ytterst ansvariga för organisationen och anställningen av tränarna.

Etanol
vill nu EU-kommissionen ska få en högre inblandning i bensinen . Tänk att man den vägen blir bönhörd. Vad glad jag blir över detta för det var det jag fick partiet med mig på i en motion till vår förra kongress. Nu går EU från 5 till 10 procent men enligt experter kan man gå till 20 % utan att behöva bygga om fordonen. Många fattiga skulle kunna få jobb då många utvecklingsländer har mycket goda möjligheter att odla saker som går att göra etanol av tex. sockerrör. Bättre att ge dom möjlighet till egen försörjning än att gynna oljeproducenter som använder för mycket pengar till att kriga.

Regeringen
vill ta åt sig av det så kallade landsbygdsprogrammet. Men ska jag vara ärlig ser jag inte en enda ny krona för detta jämfört med vad den gamla regeringen sa. I landsbygdsprogrammet finns även EU:0s pengar – så slå er inte för bröstet.

Regerings
politik kommer också att börja märkas som tex. hur hårt dom arbetslösa kommer att få det. Alliansen gör ju som dom sa före valet däremot var det nog inte alla som trodde att dem skulle genomföra allt detta.

Regeringens enfalds politik
blir det om presstödet försvinner. Fp vill ta bort stödet och vad regeringen ville före valet sades inte. Men vid ett borttagande av presstödet gynnas den liberala pressen som blir en monopolpress i god kommunistisk stil. Konstigt att inte Alliansens valresultat blivit ändå bättre med det massiva stödet.

En
man i Hössjö blir stor bidragsgivare till arvsfonden då det inte fanns några arvingar eller testamenten. Ett långt försiktigt leverne utan stora utsvävningar har gett förmögenheten. Många förundras över detta och har velat ha del av pengarna på olika sätt. Tänk efter. Kanske var det så enkelt att det levnadssätt han levde var det han ville ha och att han och brodern inte heller ville ge pengarna till någon eller något annat. Kan man aktiemarknaden kan man säkert hur arvsreglerna fungerar också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.