Regeringen sätter stopp för hållbarhetsrådet

Hållbarhetsrådet
ska läggas ner har regeringen beslutat. Hur man ska jobba med omställningen till långsiktig hållbar utveckling sägs däremot inte. Inte heller hur den kunskap som finns ska tas tillvara.

Regeringen
lägger också långtgående förslag hur vi ska avlyssnas i framtiden. Jag känner inte igen frågan före valet. Då handlade det om att vara kritisk mot vissa förslag som Boström lade. Nu ska alla avlyssnas utan misstanke. Folkpartiet krumbuktar lite. Nu ska verkligen storebror se dig. Att folkpartiet är lite tveksam på kolla av datatrafik är kanske inte så konstigt då de vet hur man tar sig in på andras nät.

Interreg perioden går mot sitt slut och vi har haft gott om pengar från EU. Det blir lite mindre men större områden. Nu väntar vi bara på att Maud och regeringen godkänner vårt program för nästa programperiod så vi får dra igång arbetet. Ett intressant projekt fick vid senaste interreg mötet. Och det är ett projekt där bland annat SLU deltar där man skaffar sig kunskap om harren där vi har en unik grupp ute vid Holmön. Jag rekommenderar verkligen att läsa rapporterna om harren. Var ni finner den så får ni svar på SLU och Kvarkenrådet.

Holmötrafiken
och förhandlingar om den har Tage G tagit upp igen. Vi har träffat honom och förhoppningsvis kan det komma fram ett förslag som slutligen löser frågan. Kommunen är beredd att ta sin del i ansvaret och hoppas att olika statliga funktioner förutom vägverket också gör det.

Psykvården
är under ständig debatt då patienter ständigt anses vara frisk och skrivs ut för att ganska snabbt göra nya brott, som nu när ett barn mördas. Går det att se och bedöma när en psykisk sjuk är frisk. Det händer alltför ofta.

VK:s
ledarsida tycker det är konstigt att inte politiska förhandlingar löses inför öppen ridå som i badhusfrågan. Umeåandan som man prisar har alltid skett genom förhandlingar. Däremot förstår jag inte varför det ska vara skillnad i Umeå gentemot för riket. Jag har inte en enda gång sett att VK:s ledarsida tyckt att förhandlingarna mellan alliansens partier ska ske i en öppen debatt. Inte heller när programmen för dom togs i Umeå liksom regeringsförhandlingar. Varför är det fel när jag, v och mp träffar alliansens ledare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.