Lite av varje

Termometer
Hur får jag reda på utetemperaturen i centrala Umeå? Det är en fråga som dyker upp till och från. Visst håller jag med, men är det alltid kommunen som ska göra det? Den som fanns tidigare tror jag VK ägde. Finns det ingen fastighetsägare som vill och kan sätt upp en termometer i centrala centrum och ta åt sig den PR som det ger?

Vilseledande reklam
Det kan jag tycka hästens sängar gör sig skyldig till. De gör ju reklam om att köpa sängar före prishöjningen. Kanske har jag fel men det är ju som om att de ständigt höjer priserna. Reklamen har gått ganska länge nu i reklamkanalerna.

Träbyggnadsdagen
I fredags förra veckan deltog jag i träbyggnadsdagen som regeringarna haft runt om i landet. Materialet är intressant men däremot tror jag inte på att vi ska skriva in definitiva krav i detaljplanerna utan här gäller det för trämarknaden att föra fram fördelarna med trä. Tyvärr tror jag fortfarande att alltför många tänker enbart på fasaden när man diskuterar träbyggnader. Stommen är ju den bärande delen och där tror jag att det finns träfördelar.

Kultur för barn
Vi är jätteduktiga på detta i Umeå. Synd bara att det inte är så känt som det förtjänar. På senaste KF fick vi en bra redovisning av Kulturcentrum för barn och unga och vad Kulturverket gör. Tur att det finns vuxna som vill ta ansvar och engagera sig för våra barn. Hoppas att vi har sånt på vår hemsida så folk får se vad dom gör. Jag tror att dom har en viktig uppgift inte minst när det gäller att få rätt marknadsföring för att vi ska bli kulturhuvudstad 2014.

Fastighetsskatten
var ett viktigt löfte från alliansen. Nu visar det sig att det kanske inte var så lätt som man trodde och därför ska frågan utredas. Jag fattar inte varför man valde an annan väg när det gällde Hållbarhetsrådet och Arbetslivsinstitutet och utredde konsekvenserna först. Troligen var orsaken att det låg i Umeå och inte kunde drabba en från Stockholmsregionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.