Stavgång, svenskt näringsliv, kvarkenråd och regionindelning

Stavgång
Så var man äntligen helt frisk och kunde återuppta stavgången i måndags efter uppehåll sedan 10 dec. på grund av en långdragen förkylning. Om ni kunde ana så fruktansvärt skönt det var. Det är en riktig krydda i livet. Däremot har man glömt bort dom stackarna som försöker vara rolig och hejar och påstår att man glömt skidorna. Jag tycker ärligt talat synd om dessa människor. Tänk om dom tog sig kraft att röra sig istället. Dom har säkert ångest över sitt bristande ansvar för sin egen hälsa.

Svenskt Näringsliv
brukar kritisera oss för att vi upphandlar för lite. En sak är jag säker på att vi inte borde upphandla och det är försäkringar som vi tidigare gjort. Ingen marknad – ingen konkurrens och dyrare för skattebetalarna. Det finns kommuner som tillsammans gör egna försäkringslösningar och bildar bolag och upphandlar den s.k. återförsäkringen. Vi bör nog gå på en s.k. captive lösning och gå in tillsammans med andra kommuner. Försäkringsbolagen vill ju inte ha kommunerna och då bör dom slippa och vi finner billigare lösningar som vi gjort när den gäller Kommuninvest.

Kvarkenrådet
ska få en ny organisation är det tänkt, det kanske behövs trots problem om Kvarkentrafiken.
Oroande signaler säger att en del försöker sabotera för den nye chefen. Jag själv har varit kritisk till att vi har haft för många projekt då en del projektledare vill göra sig till tals för rådet. Min bestämda uppfattning är att rådet behövs men vi ska rensa bort alla gamla projekt så fort det går.

Regionindelningen
och den artikel vi skrev som jag var initiativtagare till kändes bra, men jag får ta på mig kritiken att det var personer som inte tillfrågade. Ursäkta men det är ändå glädjande med den samsyn som finns om en regionindelning som bygger på sjukvårdsregionen. Den är viktigare än mycket trams som idag ligger på länsstyrelsen och som bör tas bort därifrån då vi får en ny PBL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.