Veckans kalender och lite annat

Vädret varierar
vissa dagar som nu måndag morgon riktigt kallt. Jag ogillar detta och därför blir det skönt att åka till Thailand men jag ska hålla igång bloggen. Jag måste också se till att jag får med några dvd:s med Lövenmatcher åt Puta "taxiåkare" som flyttat dit. Hoppas det ordnas.

Sedan sist
har jag sett på de s.k. miljöhusen på Tomtebo och det ser spännande ut. Krister Qvick har mer idéer om miljöbyggande och visst hoppas jag att han kan komma fram här på hemmaplan.

BB i Nordmaling
har jag också besökt för första gången på, i morgon, 61 år. Där har idag Botniabanan projektkontor och vi är flera som fötts i den lokalen som varit och är engagerad i det. Jag var tvungen ringa min snart 95 årige mor för att höra vad barnmorskan hette och det mindes hon.

Regionråd och Blå vägen
har vi haft utan större omvälvningar men en sak är viktig och det är att komma igång med förarbetet med Leader då det nu finns projektpengar för Lag grupper. Jag var också på ett intressant seminarium i fredags om stadsbyggande som handlar om att bygga staden rätt, liksom att bo vid vattnet.

Helgen
har varit fruktansvärt jobbig då man har så många starter i störtlopp, skidskytte och trav. Man förundras över hur Anja lyckas samla ihop sig till stordåd efter stordåd och att Järbyn tar en medalj trots att han snart fyller 40 år.

Borgerlig kulturpolitik
betyder olika behandling. Statens institutioner på kulturområdet får behålla momsen som blev resultatet av skattetvist. Operan i Umeå får det inte och länets borgerliga är tyst som en sten.

Veckan blir
ganska lugn. Idag är det besök hos länsledningen med anledning av deras hantering av planerna, sedan två företagsbesök. Tisdag är födelsedag och förmiddagen spenderas tillsammans med Mona Sahlin som besöker oss, sedan kommunstyrelse. Onsdag är det konferens om kommunalt samverkansorgan. Jag är bara förvånad över att vi är så få kommunpolitiker från Umeå som deltar. Lako redan kl. 8 på morgonen samma dag i Lycksele och offentligt möte på kvällen i Yttersjö. Torsdag är det Kvarkenrådsstyrelse i Finland och vid hemkomsten två-part dvs. möte med universitetsledningen. Museet har vi bolagsstämma med på fredag då titten på en svävare uteblev. Lördag då är jag på väg österut. Ja, detta är min kalender för denna vecka. Jag ska skriva kortare framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.