Reaktioner

Reaktionerna på vad man kunnat få i kollektivtrafik som överklagningarna på Botniabanan och därmed förseningarna kostar skattebetalarna lät inte vänta på sig. Jag undrar bara vilken galla som skulle ha spytts över mig om vi fått en fördyring på 2 miljarder för något projekt. Däremot har jag inte sagt något som VK:s ledare påstår, att jag vill begränsa överklagandemöjligheterna. Men visst måste man ifrågasätta rimligheten. Demokratiskt har dragningarna fastställt av kommunfullmäktige i Umeå och med en Översiktsplan bakom sig. Det måste väl anses demokratiskt korrekt att folkvalda fattar dessa beslut. Regeringen har också fattat beslut om att godkänna dragningen. Regeringens sammansättning har utsetts av riksdagen som också är valda av folket.

Om vi som politiker fattat beslut som kostar 50 miljoner per år i 40 år har vi tvingats avgå. Detta oöverblickbara system gynnar inte investeringar i vårt land utan bara dom som vill ha en egen födkrok i systemet. Vi som politiker måste kunna ifrågasätta om det system som riksdagen fastställt, miljöbalken och alla de regler som finns runt den, är rätt och ändra dessa om det får oanade konsekvenser för dom som ska betala detta, nämligen skattebetalarna. Jag lovar att hålla debatten igång om regler som missgynnar skattebetalarna så länge jag lever. Finns det en enda person i detta land som tror att det gynnar Sverige som land om regler är så obegripbara att kostnaderna inte går att kontrollera. Vem kan tro att det skapar jobb i det privata näringslivet, som sedan generar skatter som vi får välfärd av. Tänk vad roligt det varit om vi haft 50 miljoner till att göra välfärd av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.