Kärnkraft, kultur och ishockey

Låt oss anta att det är en socialdemokratisk regering istället för en borgerlig. Låt oss också gissa vad Maud Olofsson skulle ha sagt då om regeringens ansvar för kärnkraften. Hon skulle nog ha spytt galla på regeringen om passivitet för klimatpolitiken efter de senaste rapporterna. Tänk hur det kan bli när ett kärnkraftsfientligt parti så radikalt byter fot för regeringstaburetterna. Visst kan man behöva tänka om, det är inte det – utan sättet man gör det på. Tänk så liten skuld regeringen får idag för det som händer mot tidigare regering.

Torbjörn Olsson (m) och jag tror på staden som en miljö människor vill bo i. Däremot försöker han sig på ren och skär populism när han kritiserar sin moderatledda regerings handlande när det gäller kulturpolitiken. Han sitter själv i landstinget och där förslog alliansen minskade anslag vilket även inneburit minskade statliga anslag. Staten tar nämligen inte större andel av kostnaderna än vad man gör idag. Den tvist som nu varit har inneburit mer pengar till kulturen efter ny tolkning av momsregler, som vi tyckt varit felaktiga. KD:s Gunilla Tjernberg far med samma vilseledande agerande. Jag vet att alliansen i landstinget vill minska kulturanslaget totalt med 10 %. Alliansen är kulturfientlig på länsnivå. De lokala alliansföreträdarna försvarade även sina kollegor i landstinget före valet.

Som kommunalråd får man frågor om stort som smått. Många kan jag svara på andra skickar man vidare till sina kollegor inom politiken och hoppas dom svarar. Andra klarar man inte av då man inte vet. En sån fråga har varit om de som jobbar på Skogis och är engagerad i ornitologiska föreningen gör det som en del i sin tjänst. Agerandet i frågan om Botniabanan är ett sånt exempel och då kan det även gälla om man har löneavdrag då man sitter med advokater och i domstol. Svaret för mig blir ett ganska vanligt svar – vet ej. Att tydliggöra roller och ansvar är viktigt när det gäller skattemedel.

Har jag sett säsongens sista ishockeymatch nu när jag åker bort? Svaret är säkert ja, även om jag för en gångs skull hoppas jag har fel. Säsongen har i alla fall varit positiv. Jag tror på det upplägg man är inne på, nämligen att slussa in de egen producerade spelarna i laget. Så ska det vara. Idrotten behöver mindre människohandel. Att köpa och sälja folk är bara tillåtligt inom idrottens värld. Tänk hur olika tankarna kan vara. Att spelare ska få spela där dom vill är en självklarhet men är människohandel acceptabelt? All övrig människohandel är i alla fall högst förkastlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.