UIK, sportfiske, länsarkitekten samt Ågren & Thatcher

Vårväder

Visst känns det som om att våren är på väg även om det kan komma något kort bakslag. Det här vädret skulle vi ha haft i påskhelgen. Fotbollens serier startar nu och det är ytterligare ett starkt vårtecken. UIK:s damlag, vårt riktigt stora varumärke, gav raka besked i premiärmatchen. Ni blir att räkna med så grattis UIK – vi håller tummarna. Dom ska vi också hålla för MoDo ikväll när dom ska koppla greppet hemma i Ö-vik.

Sportfiske

I eftermiddag ska vi åter diskutera fisket i Vindelälven och Umeälven. Jag har sagt det tidigare och upprepar det: det känns som om att vi kommer att finna en bra lösning. Sedan gäller det att göra detta till ett näringsprojekt.

Sportfiske, rätt hanterat, kan skapa bra och många nya jobb efter älvdalen och locka hit folk från övriga Sverige och Europa. Men det är viktigt att man lyckas klara av problemen för naturfiskarnas vandring då det är en viktig åtgärd för den biologiska mångfalden. All fisk får inte tas upp för då blir det inget kvar för reproduktionen.

Länsarkitekten

Länsarkitekten vill pröva egna vägar att behandla ärenden, dvs. en egen besvärsordning. Det är märkligt och visar väl att den här typen av system tillhör det förgångna. Ledande politiker i länet ska vara sämre enligt honom på att ta tillvara statens intresse än han. Ja, tala om självgodhet. Kommunpolitiken får hantera flera miljarder kronor däri stora värden som utbildningsväsendet mm. Är det några som tittar till helheten så är det väl kommunalpolitiker.

Banverket som sektorsmyndighet och ansvarig för järnvägen säger OK till byggandet på Öbacka. Länsarkitekten vet bättre än den myndighet som fått ansvaret att hantera järnvägsfrågor!?! Nu kommer väl kravet på att också den myndigheten måste få nytt folk som vet lika mycket som han. Tala om en såpopera från länsarkitekten. Däremot kan det nog öppet sägas att hans inlaga när planen skickades tillbaka till kommunen för ny utställning inte var huvudmotivet för länsstyrelsens ställningstagande.

Ågren och Thatcher

Anders Ågren, oppositionsråd i Umeå, har Margaret Thatcher som politisk idol, järnladyn från England. När man vet detta så är det lättare att förstå hans politiska ställningstaganden. Hon har genom åren varit den politiker som rivit ner mest av välfärdspolitiken i sitt land. Ta bara bostadspolitiken och privatiseringarna av monopolverksamhet. Anders Ågren torde ha samma målsättning då hon är hans politiske idol, även om han lindar in det lite finare. Det pågår just nu en gigantisk överföring av resurser till dom som redan har det gott ställt och det tas från dom som har det sämre.

Trött blir man ibland

Främst på alla dessa inbjudningar till kurser och annat som kommer via nätet med krav på deltagande i än den ena än den andra undersökningen. Därtill ska läggas massor med annan reklam. Förut skickades detta med brev men nu när man slipper porto så skickar alla ut detta skräp medan andra ska ägna tid åt att rensa datorn från den typen av brev. Hmm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.