Fp och Leijonborg

Folkpartiet kör ett drev mot Leijonborg. Det får dom väl göra. Jag bara reflekterar över Håkan Lind folkpartiets man i Skellefteå sen massor med år. Han sa ungefär så här; att Lejonborg hade suttit i 10 år som ledare och det är för länge och att det behövs nya krafter. Roligt att höra att andra har sämre ledarförmåga än han själv. Minns jag inte fel så har han säkert suttit som lokal folkpartiledare mer än 12 år.

Vårsol och härligt väder, det ger möjligheter att motionera. I Sverige har vi krav på hissar för att byggnaderna ska vara tillgängliga. Tyvärr verkar många tro att det därmed är förbjudet att gå i trappor. Så är det inte. Jag tycker man ska ta ansvar för sin egen hälsa genom att ta tillfället till korta motionspass genom att gå i trappor. Har sett många exempel inte minst i stadshuset där personer skulle må bättre genom att gå.

Kungsgatan börjar omvandlas i sommar, från Vasagatan till Renmarkstorget. De privata fastighetsägarna ska vara med och betala till detta. En självklarhet. Utemiljön har man ett ansvar för och det kan inte enbart vara ett ansvar för skattebetalarna. På andra områden får man stå alla kostnader för sin utemiljö så visst ska man bidra till detta även i city där fastigheterna dessutom har högre värde. När vi nästa år går vidare från Renmarkstorget ska samma regler gälla annars blir det ingen upprustning på den biten. Tyvärr är det väl ännu inte alla som insett sitt eget ansvar för uterummet och fördelen med upprustningar av utemiljön. Vi får väl skylta och tala om vilka som inte vill vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.