Opinionsundersökning, MoDo och vårproppen

Jag börjar väl dagens blogg positivt även om jag generellt sett är tveksam till opinionsundersökningar så känns det ändå skönt att se Sifos aprilmätning där socialdemokraterna ökar med nästan 5 % och att S har 44,1 % mot alliansens 41,9. Rikssiffrorna speglar valresultatet i Umeå där vi är större än dom tillsammans, 26 mot 25 mandat.

Grattis MoDo till SM guldet det är ni verkligt värda!

– Så till budgeten

Här rider alliansen på det arbete som socialdemokraterna lade grunden för. Full fart i ekonomin har inte skapats under alliansens tid utan den grunden är sedan tidigare. Den budget som läggs riskerar säkert att ha en massa ofinansierade utgifter såväl som ofinansierade skattesänkningar.

Allt är ju inte känt när detta skrivs, men de tänker ju att vi ska finansiera via kostnadsutjämningen så att lågskattekommunerna kan betala högre löner. Därtill ska fastighetsskatten tas bort och betalas via andra avgifter. Är den nu finansierad så innebär det rekordstora skattesänkningar för dom som har höga taxeringsvärden. Det är att ge till dom som redan har.

Räntorna spås även stiga, det drabbar bostadskostnaderna, hårdast för de som inte fått sänkt fastighetsskatt. Att bostäderna stiger i pris, gör att det blir svårare för dom som inte har råd att köpa. Den borgliga politiken är i stort sett en begravning av hyresrätter, sjukpensionärer och ålderspensionärer som tvingas jobba för att klara sig. För att klara tillväxten i Umeå får vi se till att det blir fler bostadsrätter.

Vuxenutbildningen har det redan gjort neddragningar på och studenter är inte gynnade alls i vad som läckt om budgeten hittills. När budgeten har släppts så ska jag återkomma till den och visa på den omfördelningspolitik som regeringen genomför, en tydlig klassisk högerpolitik; mer till de som redan har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.