Sommarjobb i fara, högerpolitik och träff med infrastrukturministern

Några ytterligare nyheter dör inte upp i alliansens budget. Sänkta skatter för de som har det bra vilka betalas av dem som har det sämre. Klassisk högerpolitik. Fastighetskatten är väl den som ger störst omfördelningseffetkt. Vansinnigast är ändå den omvända Robin Hood skatten där vi ska skicka pengar i kostnadsutjämningen till lågskattekommunerna runt Stockholm så de kan sänka ytterligare. De har dessutom bra skatteunderlag. Studenter blir nog i framtiden barnen till de högavlönade och de som fått störst skattesänkningar då inget görs för studenterna. Skatten på bilförsäkringarna höjs. Volvo får mindre transportstöd och räntorna stiger. Orättvisorna lyser igenom Annat var kanske inte att vänta och budgeten är säkert underfinansierad så att nästa budskap blir som tidigare minskad välfärdspolitik

I budgeten i Umeå hade vi tänkt ordna feriejobb till alla som ville ha. Nu är det i fara. I förra budgeten minskade staten ned det anslaget med drygt en miljon. Det innebär att det fattas pengar. Vi i Umeå har också över partigränserna sagt att vi inte ska överta statliga åtaganden. Effekten blir förmodligen att vi inte kan erbjuda alla sommarjobb. De pengarna har gått till skattesänkningar för dom som har det bra

I kväll ska vi träffa infrastrukturministern. Vi ska självklart tala om det som är viktigt för Umeå. Norra länken i vägsystemet både för att få effekt av den nya godsbangården som byggs och som man behöver komma till. Hamnfrågorna kommer säkert upp liksom hur vi ska klara av miljökvalitetsnormen . Norra länken är viktig för att klara miljöfrågorna i Umeå centrum. Holmötrafiken liksom Kvarkentrafiken kommer säkert att beröras. Vi är oroliga eller mycket oroliga över resurserna till väginvesteringar och de förskjutningar som aviserats. Jag tror det varit bättre att satsa en del på investeringar i vägar än att sänka skatten. Minns jag inte fel lovade flera allianspartier att lösa vägproblemen i Umeå om man kom till makten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.