Fp, telefonhysteri, fotboll och Mona

Det är vackert väder här i Örebro fredag morgon, efter lite regn och snö i går. Igår hölls kommunförbundets länsmöte, vilket var en lugn tillställning.

Däremot är jag efter korridorsnacket och möte med många folkpartister hundra procentigt säker på att deras länsmöte gav sin ordförande Nicke Gran i uppdrag att tala om för valberedningen att man vill byta ut Lars Lejonborg.

Så har ju framkommit även från Håkan Lind. Med detta som utgångspunkt är det för mig obegripligt att Britt-Marie Lövgren förnekar att så skett och att VK tar ställning för hennes version. Att förneka vad som skett skapar inget förtroende. Om folkpartiet inte har förtroende för henne är ju deras ensak, men allt misstroende som riktas mot Umeåföreträdare skadar Umeå.

Telefonhysteri
Vi ser också en moralupplösning när det gäller sammanträdena. Mobiltelefonen har gett stora fördelar att vara nåbar och även kunna användas som dator, som i mitt fall denna gång. Men det håller på att bli störande när vissa personer nästan alltid springer ut och in och svarar i telefon. Det stör mötena, är oartigt mot andra både mötesdeltagare och föredragande.

Visst kan det vara något enskilt tillfälle när någon måste tala i telefon eller glömt stänga av, det har hänt mig också. Men vad jag menar är de som i stort sett alltid ägnar en stor del av tiden på mötena åt telefonen. Det är det som är ett etiskt förfall.

Fotboll
Ikväll blir det middag och officiell mottagning inför morgondagens final mellan UIK – Arsenal. Vid sådana tillfällen finns etiska regler där representanter för föreningarna, UEFA, Svenska Fotbollsförbundet och kommunen deltar. Gåvor ska bland annat ges. På lördag är det dags för match och då ska vi heja fram våra tjejer till seger.

Mona
Heja Mona (Sahlin), jag tycker du gör rätt som tar debatten mot de främlingsfientliga Sverigedemokraterna och här hemma är det ingen hemlighet att det alltid varit min inställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.