Kommunicera mera, försäkra dig

Kommunicera mera
I Vk,s. papperstidning och nättidning har debatten varit het om Kommunicera, bostadens IT bolag. Kritiken mot avgifter har framförts främst från studentkåren och har gällt pris och begränsningar att tanka ner.
Umeå kommunföretag har för en tid sedan tagit ett beslut för att se hur våra nätföretag fungerar. Arbetet utförs av en helt fristående konsult.
UKF, s målsättning är att de kommunalägda näten, dvs. de som ägs av kommunala bolag ska vara öppna nät, där olika operatörer får köpa kapacitet för att sedan sälja till sina kunder.
Däremot har vi inte tanken att sälja näten. Privata monopol är sämre än offentliga. Våra vägar för bilar är samhällsägda och öppna för alla och så ska det vara även på de digitala nätena

Vi ska vara försäkrad
Om jag reser bort får jag ta försäkringar om det händer något. Staten gör det inte, utan försäkringen ska stå för de kostnader som kan komma. Händer däremot en olycka som drabbar flera som Tsunamien då kräver alla att staten ska ta det ansvaret. Jag förstår inte skillnaden, ska inte de enskilda medborgarna behandlas lika. Man behöver inte ens åka utomlands för att märka skillnaden. Jag måste ha min skog försäkrad om det händer något. Händer det däremot något för flera samtidigt som stormen Gudrun och en del oförsäkrade drabbas då ska staten ta ansvar. Vi ska ta ansvar med att försäkra oss själva i annat fall ska väl det finnas försäkringar som omfattar alla och som alla ska betala till. Arbetslöshetsförsäkringen har varit ens eget ansvar. Nu vill regeringen göra den obligatorisk. Hemförsäkringen är individuell där har många fack träffat avtal om kollektiv hemförsäkring som varit billig och bra. Löntagarkollektiven har en hel del försäkringar avtalsmässigt som t.ex. AMF och de har också visat sig kostnadseffektiva och ger därmed mera tillbaka till försäkringstagarna.
Förstatliga inte alla försäkringar och varför göra skillnad on det är en eller flera som drabbas samtidigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.