Homo,s rättegång mot kommunen , lite tankar om idrott och övrigt

En ny vecka med nya utmaningar. Helgen var inte lyckosam, kallt och blåsigt och Umeås duktiga tjejer både i fotboll och i innebandy råkade ut för snöpliga förluster. UIK har dock fortfarande chansen nästa helg i London. Vädret får gärna slå om så det blir rätt puls i stan och uteserveringar öppnar. Lite kyligt känns det när Löven tappar flera unga och lovande spelare.
Nu gäller det att ordna till truppen ganska snart och det gäller även att lyfta in några nya juniorer som vi sett växer mycket under en säsong

I veckan har vi två dagars budget, företagsbesök idag och Ks, au i morgon. Veckan gav helt plötsligt en dag på kontoret då regeringen bytt ut sina ledamöter i Botniabanans styrelse. Motiven att så här i slutet byta ut de väl inkörda vet vi dock inte. Den som vill vet vad jag gör under veckorna kan gå in på min hemsida via Umesosse.se

Idag börjar rättegången mot Umeå kommun som kommer av Homo,s stämning. För mig och alla andra är det fullständigt obegripligt om kommunen ska kunna straffas för kristdemokraten Helen Edlunds uppfattning. Umeå kommun gav ett positivt yttrande till en adoption i ett homosexuellt förhållande. Då kan inte kommunen ha diskriminerat paret. Helen Edlund var av en annan uppfattning och reserverade sig. Kommunallagen ger rätt att ha en annan uppfattning och den ger rätt att reservera sig, vilket skedde i fallet. Kommunen kan inte vara skadeståndsskyldig för detta Det skulle vara omöjligt att sitta ordförande om du hela tiden riskerar att ett ärende kan leda till en diskussion om diskriminering. Självklart kan du inte heller stoppa en reservation som motiverar varför du sagt något annat än majoriteten. Vår dvs. kommunens uppfattning har vi fullt stöd från vårt förbund Skl för

Britt-Marie Lövgren (fp)blev irriterad i sin blogg när jag redovisade vad folkpartister i länet sagt till mig om förtroendet för Lejonborg. Då är det väl inte jag som ska angripas utan red ut detta internt. Sedan kan jag väl förstå att man kan ha olika uppfattning i själva sakfrågan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.