Nya resecentra och hemsjukvård

Den har veckan har varit mycket sammanträden med många stora ärenden. Det finns de som har betydelse för kortare och längre sikt. Nu byggs Botniabanan och till den ska tre resecentra byggas, Hörnefors, Umeå Östra och Umeå C. Vi har på tagit ett inriktningsbeslut Umeå C och fått ytterligare kött på benen hur Umeå Östra kommer att se ut. Jag för min del är helt övertygad om att vi landat rätt i båda. Förslagen eller skisserna som man kanske ska säga det än så länge finns på kommunens hemsida.( http://www.umea.se) Jag rekommenderar er att gå in och titta för det är en liten upplevelse i sig.

Kommunförbundets styrelse idag handlade mest om vad som ska ingå i det övertagande om hemsjukvården vi diskuterar och hur mycket pengar vi ska skatteväxla om. Vi får då ännu högre kommunalskatt i Umeå men landstinget sänker ju motsvarande och då har de en av de lägsta landstingskatterna men kommunerna en av de högsta för att inte säga de högsta. Jag är dock helt säker på att det blir bättre för våra medborgare om vi övertar ansvaret för hemsjukvården och det som hör till den. Det finns dock alltid viss misstänksamhet för det räknas alltid vinnare och förlorare i ett sånt skede ekonomiskt, men det måste vi lyfta oss i håret och klara ut bara vi vet att det blir bättre för medborgarna. All offentlig sektor är till för medborgarna vilket ofta glöms bort. Jag har mött folk som tror att vi är till för dom som jobbar där vilket är fel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.