Regionalpolitiken är död och begraven

Visst är det högkonjunktur och arbetslösheten sjunker. Vem som ska ha äran kan vi tvista om. Jag menar att mycket har att göra med den politik vi socialdemokrater förde före valet men effekterna kom nu. Sedan finns det en högkonjunktur i hela världen.

Däremot saknas regionalpolitiken helt i både debatten och i praktisk politik. Jag har frågat många gånger tidigare om de gamla besluten att de statliga verken ska ta regionalpolitisk hänsyn vid sina ställningstagande fortfarande gäller. Det går inte att få svar.
Hanteringen av arbetsskadorna är flyttat söderut, ingen i Norrland. Skattekontorens närvaro i inlandet hur blir det med dom Domstolsväsendets organisation, exemplen kan göras många. Vi ska nyttja EU pengar till regionalpolitik genom Mål 2. Inga beslut fattas om beslutsorganisationen vem som ska vara ordförande och vilka de övriga ledamöterna ska vara ? Pengar finns hos länsstyrelsen som om dom inte förbrukas säkert kommer att tas tillbaka till statskassan. De gränsregionala programmen går inte heller att börja med. Ansvaret för detta är Näringsminister Maud Olofsson. Hennes partikollegor runt om i länet och landet har tidigare alltid ropat på regionalpolitiken. Endera är dom belagda med munkavle eller så har det hänt något annat för de hörs aldrig till i debatten. Även inom detta område verkar det som om centern fullt ut köpt den moderata politiken innebärande att man inte ska ha någon regionalpolitik överhuvudtaget. Regionalpolitiken är död i debatten och verkligheten och den behövs även i en högkonjunktur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.