Budget, skidveteraner och trafikvett

Idag har vi budget i kommunfullmäktige. Jag ska inte ta upp plats här i bloggen för att tala om vad vi ska göra. Då måste hela budgetdokumentet läsas men vad jag säger i mitt inledningsanförande kommer att läggas ut på hemsidan.

I fredags träffade jag förutom den entreprenör som jag hoppas kommer att bygga ett samiskt centrum de verkliga entusiasterna, nämligen en grupp skidveteraner. Till vintern kommer man att hålla veteran SM ute på Nydala konstsnöspår, som blev en verklig fullträff. De ser ut att ha ordning och reda på allt som behövs för att genomföra arrangemanget. Däremot tror jag dom kommer att misslyckas med att få undertecknad att ställa sig på startlinjen. Däremot ska jag självklart ställa upp och dela ut priserna.

Jag är inte förvånad över att det händer så mycket trafikolyckor. Man ser många konstiga manövrar ute i trafiken där det enbart är tur som gör att olyckan undviks. Jag fattar inte vart det sunda förnuftet och de kunskaper man fått tagit vägen. Det finns regler t.ex. för att lämna fotgängare företräde på övergångsställena, det gör man också i de flesta fall. Däremot finns inte den skyldigheten gentemot cyklisterna. Där ser man många cyklister som cyklar ut över ÖK i full fart trots att man inte har företräde. Bilisternas sätt att göra omkörningar är ett annat exempel. Däremot är det mycket bra att polisen är ute och kollar nykterheten. Hur kan man sätta sig bakom ratten med alkohol i blodet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.