Allt detta prat…

* Det pratas för länge
Igår hade vi budget i kommunfullmäktige i Umeå. Det pratades så länge att en del ärenden utgick, ett som det bara fanns ett förslag till beslut om. Frågan är om demokratin stärks av längre prat eller om ärendet blir intressantare för längre debatt. Efter att vi haft gruppledareanförandena som var klar kl. 12 där partiernas ståndpunkter lades fram så pratades det till kl. 18. Inget nytt tillfördes. Det fanns personer som var in över 15 gånger inkl. repliker. Det hörde lyssnarna. Inte blir det mer demokrati för längre möten när alla visste innehållet efter gruppledarna.

* Sociala fick 55 miljoner
De som lyssnar eller läser nyhetsbevakningen tror nog att sociala fick 35 miljoner mer, enligt plan ja, men i den fanns det ytterligare 20 för 2008. Socialnämnden fick för 2008 totalt 55 miljoner kr mer än i år. Kom då ihåg att det blir mer då lönereserven läggs till, säker mer än 10 miljoner i år och minst lika mycket nästa. Så är det och så ska det låta.

* Fattar ni?
Jag vet att ju mera bil man kör desto mer utsläpp blir det. Bygger man mera stad nära till kollektivtrafiken då blir det bättre för luften, körsträckorna blir mindre. Men miljöpartiet i Umeå tror inte på den sanningen.

* Miljöpartister diskriminerar
Miljöpartiet vill inte att en del förtroendevalda som har en del av sina arvoden från kommunala bolag ska få någon tjänstepension för sitt uppdrag. Miljöpartiet har bestämt sig för att diskriminera en del förtroendevalda då de ska stå utan tjänstepension vilket alla andra på arbetsmarknaden har.

* Dagens möten
Ja, dagens möten blir avslagna. Glöden finns inte till ett engagemang på samma sätt efter att suttit i mer än 12 timmars möten i går. Det går att göra dessa kortare om vissa personer låter bli att upprepa det som gruppledaren redan sagt. Längre tid i talarstolen ger inte mer demokrati. Vem har tid att lyssna från 9 på morgonen till kl. 21 på det som sker. Till och med media tröttnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.