Teknisk utveckling

* Ny teknik att lära sig

När man hämtat ut en ny telefon och inlärningen börjar förvånas i alla fall jag över den tekniska utvecklingen. Telefonerna blir bara mer och mer avancerade och man funderar över när taket är nått. För mig som flyger och far mycket är kommunikatordelen viktig. Det gör att jag via telefonen på lediga stunder kan öppna och svara på mail, istället för att göra allt detta tidig morgon eller sen kväll. Själv tycker jag det är viktigt att försöka svara på alla mail inom ett dygn om det går. Vi har problem med mycket skräppost och alla inbjudningar man får från kurser men även ren varureklam. Som tur är har man raderingsknapp och den används flitigt liksom vidarebefordrarknappem då breven ska till diariet.

* Kanske moderaterna tycker att bulor nu är okej

Inför valet 1991 var en stor lokal fråga Östra Kyrkogatans utseende och öppnande för genomfart. Insändarsidorna flödade av åsikter. Vi socialdemokrater ville att den fortsättningsvis skulle vara avstängd och moderaterna ville att den skulle öppnas helt. Kompromissen för de borgliga som segrade i valet var en miljöanpassad ombyggnad som det kallades. När vi socialdemokrater åter kom att leda Umeå bestämde vi oss för vissa justeringar av gatan, en stor grop lades igen där många bilar skadades. Själv blev jag anmäld för ministerstyre trots att beslutet togs i den nämnd som hade ansvar.

Även på det området har det skett stora förändringar främst av trafiksäkerhetsskäl. Signalkorsningar har i stort sett tagits bort, rondeller har byggts i stället och på många ställen har det kommit förhöjda övergångsställen, "gupp bulor" och andra åtgärder. Men allt väcker starka känslor. Allt beslut och åtgärder har syftat till att minska antalet skadade, och man har lyckats med just detta. Efter en tid när vanan inträtt så finner dom flesta också att det är ganska bra. Moderaterna har nog snart insett att det kanske inte var så tokigt med alla bulor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.