Revolt mot Maud!

Jag har många gånger på min blogg kritiserat och frågat efter Maud Olofssons regionalpolitik. Min utgångspunkt har varit det som händer med statliga myndigheter men även exempel från Volvo lastvagnar.

Den förra borgliga regeringen med Börje Hörnlund (c) som minister glömde bort att förhandla in transportstödet. När vi åter hamnade i regeringsställning lyckade vi få tillbaka det med hjälp av Ulrika Messing och den socialdemokratiska regeringen.

Den nuvarande borgerliga regeringen väljer åter att förändra transportstödet. För Volvo Lastvagnars del innebär det att man bara får transportstöd för de första 25000 hytterna och inte resten. Detta i och med det tak som lagts på stödet. Flera andra företag i länet har drabbats också.

Men så här gör man inte mot sina stora bolag i andra länder och det insåg också Volvo för ett antal år sedan, annars hade man legat lågt när det togs bort. Dom ville få lika behandling som andra företag runt om i Europa och samma förutsättningar för att klara konkurrensen.

Därför blir jag så glad när jag ser att andra än bara socialdemokratiska politiker börja protestera mot den förda regionalpolitiken och skriver öppna brev. Detta brev som idag publiceras på VK:s hemsida och där moderater, folkpartister och socialdemokrater skrivit under. Men också centerpartister som t.ex. Tomas Mörtsell och Arne Lindström.

Maud Olofsson verkar totalt ha glömt bort allt hon pratat så mycket om; "levande landsbygd och samma förutsättningar över hela landet". Men det verkar ha varit mest snack annars borde Maud ha agerat då transportstödet är det stöd som bäst utjämnar lägesnackdelar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.