Slopa EU-subventionerna till alkoholproduktion m.m.

Det är hög tid att EU tar bort en del jordbrukssubventionerna. Det är helt fel att subventionera produktion av alkoholprodukter. Flera länder har jättesubventioner som gynnar vinframställning. En hel del subventioner går också till jordbruksprodukter som man kokar brännvin och brygger öl av. Samtidigt ska man införa högre tullar för import av etanol. Helst sjukt är detta. Regeringen får inte ge efter i den här frågan. Det billigaste sättet att ge bistånda är att köpa etanol från dessa fattiga länder.

* Länstrafiken och ägarsamråd
Idag bär det av till Lycksele och extra bolagsstämma i länstrafiken för bildandet av bolaget Norrtåg som ska se till att vi kör snabbtåg och regionaltåg på Botniabanan. Vi ska dessutom ha ägarsamråd om gemensam beställningscentral när det gäller färdtjänst och sjukresor. När man läser handlingarna känns det som en partsinlaga för att göra det själv i kommunalförbund i stället för upphandling. Flera av de negativa sakerna löste i alla fall i kommunen när vi upphandlade kollektivtrafiken. Vi upphandlar den här tjänsten idag. Blir det billigare oavsett var den läggs ger det ju mer pengar till annan verksamhet.

* Gå till jobbet
Jan Spendrup hade några intressanta argument mot reglering, dvs. mot förbudet av nyttjande av buteljerat vatten. Det gällde att transporterna av vattnet ger miljöpåverkan men det gav ända inte mer att ta bort transporterna än att TV:n slås av 3 sek tidigare. Jag tror också han har rätt att vi konsumenter blir mer och mer medvetna och själv gör miljöval. Lyckas man inte förändra attityder tror jag det blir svårt att nå en bättre miljö. Fler borde gå eller cykla eller ta bussen till jobbet, nöjet eller vad det rör sig om, det skulle ge ännu mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.