Jag gillar centerns pudel

Jag gillar den pudel som centerns gjort i kärnkraftsfrågan. Jag har kritiserat Maud Olofsson när det gäller regionalpolitiken och dess fackföreningsfientliga politik, något jag kommer att fortsätta med.

Centern har också varit ett av dom partier som varit mest hatiska mot kärnkraften och därför är jag mycket nöjd med den pudel man gjort i frågan. Maud sa i rapport apropå Vattenfalls investeringar i Ringhals på 13 miljarder och jag citerar ’om man ska avveckla kärnkraften så måste man ha något i stället’ slut citat.

Så rätt hon har och det var också den socialdemokratiska utgångspunkten i folkomröstningen, det var helt enkelt linje två. Jag sitter i det socialdemokratiska nätverket för kommuner som har elintensiv industri och där har vi jobbat för den linjen.

Ska välfärden bevaras behöver vår industri energi till konkurrenskraftiga priser, det garanterar välfärden och jobben. Det motverkar också det största miljöhotet, klimatpåverkan även om kärnkraften som allt annat har sina risker. Jag tror vi måste ha den kvar tills fusionskraften lösts om vi inte ska döda jordklotet.

Så välkommen till linje 2 centerpartiet och Maud Olofsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.