Transportstöd och mer om media

Lennart HolmlundMoses

Igår godkände EU Sveriges utlägg av transportstödet. Man fick som man ville och Umeå drabbades. Volvo får sitt stöd sänkt till max 15 miljoner mot tidigare 30. Det innebär att man inte får något stöd för de nya hytterna som ska tillverkas här. Jag tycker det är märkligt att regeringen på detta sätt straffar Volvo som är så duktiga miljömässigt här i Umeå, världens renaste hyttfabrik. Självklart har man kunnat få gehör för ett visst stöd per hytt och inte behövt lägga ett tak. Ett straff mot Volvo som företag och dom som jobbar där.

*TV4 i moderaternas band
TV4:s reporter ska bevaka moderatstämman trots de avslöjanden som Aftonbladet gjorde tidigare i veckan. Det var en intressant diskussion i SVT:s morgonprogram mellan Svenska Dagbladets politiske chefredaktör, Maria Abrahamsson, och en representant för TV4, Jonas Gumesson. Hon tycker att Schenström uppträtt olämpligt. Jag tycker detta är en sak för Reinfeldt att hantera med tanke på den viktiga och känsliga positionen hon har. TV4:s representant ansåg inte att man gjort något fel, utan snarare "att det gått troll i diskussionen" och det förvånar mig inte då media aldrig tycker att de gör fel. Mitt förtroende för deras politiska rapporter är noll och annonsörerna borde fundera över annonseringen i kanel om man tycker det är rätt det som skett. Vi minns väl det drev som var mot Anna Sjödin då hon varit onykter på en krog trots att hennes position var på en mycket lägre nivå. Olika faller ödets lotter.

* Moderata lagförslag mot privata försäkringar
Det är det som socialförsäkringsministern gör då man fastställer vilka nivåer som ska gälla vid sjukdom efter ett år, inklusive de privata försäkringarna och avtalsförsäkringar. Man stjäl indirekt de premier som betalats in. Det är upprörande att man lagstiftar mot försäkringar.

* Kollektivavtal
Vi har lagar som ger konflikträtt för att man ska kunna få till avtal. Vi har sett vilka djäkla arbetstider och vilka usla löner man haft i städfirmor som städar hamburgerbarer. Nu verkar man ha sagt upp dessa avtal från matkedjorna. Men centern med flera vill ha ett samhälle där facken inte ska kunna tvinga fram ett avtal om det inte finns medlemmar där.

* Moses
När jag ligger och skriver bloggen, ibland fem och sex på morgonen, brukar min överviktiga katt Moses alltid vara närvarande. Han ligger på min mage spinnandes utan ljuddämpare och kräver lite kliande bakom öronen med jämna mellanrum. Det är otroligt vilken värme och ljud han kan avge.

4 kommentarer

 1. Krister Larsson

  Lennart Holmlund jämför affären med de två pussande personerna med Anna Sjödin-skandalen. han tycker det är olika att de två händelserna inte behandlas lika.

  Jaså Lennart, blev de två pussande hämtade av polisbil? Skrek de okvädningsord och sparkade vakter? Tror du att de kommer att hamna i tingsrätten? Vad jag vet är pussande inte straffbart. Det kan vara olämpligt men denna affär kan väl för guds skull inte jämföras med Anna Sjödins fällande dom?

 2. Jan Carlsson

  Inte tror jag att vakterna pussade Anna!Och vakter är kända för vittna falsk för att skydda varandra!Läs bara vad Fadde skrev min käre Christer!

 3. P. Lundström

  Hur kan du jämföra dessa två händelser? Det finns väl ingen lag mot att en politiker och en journalist träffas och som i det här fallet, ger varandra en liten puss. Anna Sjödins beteende var ju olagligt och blev dömt därefter.

  Holmlund i sitt esse, när tar det slut?!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.