Centern och transportstödet

Det kan bara finnas centerpartister som Åke Sandström och Maud Olofsson som tycker att det nya transportstödet är rättvist. Volvo får inte transportstöd för alla sina hytter. Idag har man fått stöd för 60000 hytter men kommer fortsättningsvis bara få stöd för 30 000 och sen när man kommer att tillverka 90 000 hytter får man fortfarande bara stöd för 30 000. Det kan inte ses som ett rättvist stöd. Centern och regeringens politik är på sikt ett hot mot Volvos investeringar i Umeå. En socialdemokratisk regering kommer självklart att se till att varje hytt får sitt bidrag för att kompensera för att tillverkningen sker långt ifrån Gent.

* Spelmonopolet och trav
Tar man bort spelmonopolet så försvinner mycket pengar från den svenska idrottsrörelsen dessutom hotas hela den svenska travsporten. De pengarna som kommer in via spelen kommer inte tillbaka någon annan väg.

Idag är det trav och V65 på Umåker. Hyfsade spellopp men ganska svårt att finna någon riktigt bra spik men jag kommer troligen att stanna för Crown Kemp i sista avdelningen.

* Nobelpristagare
Doris Lessing som fick nobelpriset i litteratur, i den aktningsvärda åldern av 87 år, har gått en resa från att vara kommunist till att sedan bli antikommunist. Resan har varit liknande när det gäller feminismen. Hon har varit en stark feminist men är idag mycket kritisk mot dagens tolkare av vad feminismen är och står för.

* Björklöven
Nu har det gått lite tungt ett tag, från att ha gjort en gedigen insats mot Malmö till bottennapp mot Huddinge och Västerås. Idrotten går upp och ner men den senaste matchen på hemmaplan blev jag mycket besviken på den inställning som laget visade upp på isen. Ishockey är en kampsport och förluster får man acceptera om man kämpat men det är oacceptabelt när man inte gör sitt bästa.

2 kommentarer

 1. Dennis Larsson

  Jag håller helt med, Volvo borde belönas för deras föredömliga miljösatsning. Vidare har jag svårt att förstå syftet med att begränsa transportstödet för Volvo.
  Jag läste nyligen på Svenska dagbladets hemsida om avslutningen på Moderatstämman. Tydligen ska Anders Borg blivit utbuad av sitt eget parti när han försökte förklara betydelsen av att inte sälja ut Svenska Spel. ?Det är inte några små frågor det här. Det är idrottsrörelsens finansiering, det är intäkter för staten som motsvarar värnskatten, sade Borg. Fall inte för den enkla nyliberala retoriken, sade han och möttes av burop?.
  Fredrik Reinfeldt vill nu värna om pensionärerna, varför för han då en politik som är den rakt motsatta?
  Varför vill man nu när det ekonomiska läget är så bra i Sverige, sälja betydelsefulla statliga företag? Borgarna har ju till stor del kommit till ett dukat bord tack vare den tidigare regeringen. De företag man nu utan någon seriös konsekvensutredning vill sälja är både välskötta och vinstdrivande.
  Apropå borgarnas beslut att ta bort den stopplag som förbjuder försäljning av akutsjukvård, gå och se Michael Moors film Sicko. Jag såg den i fredags och blev om möjligt en ännu mer övertygad Socialdemokrat.
  Det verkar som om borgarna har svårt att se helheten i hur ett samhälle fungerar. Enligt färska opinions mätningar verkar det vara fler än jag som längtar till september 2010, då vi förhoppningsvis kan rösta fram en mer rättvis och ansvarstagande regering.

  Dennis Larsson

 2. Åke Sandström

  Jag vet av egen erfarenhet att kommunalråd i första hand ser det som finns innan för kommungränsen som det viktigaste. Det bara är så. När det gäller transportstödet var det ALDRIG TÄNKT att utgå till multinationella företag, utan en merkostnadsersättning till småföretags avståndsnackdelar. Nu sänktes högsta möjliga belopp till 15 mkr (vilket Volvo får) En annan förändring är att golvet för att få transportstöd sänktes från 25 tusen till 1 tusen per år i bidrag. Det innebär att många flera småföretag i inlandet nu har möjlighet att få ett transportstöd. Personligen beklagar jag den långa handläggningen hos EU. Men eftersom den förra regeringen aldrig hade anmält någon fortsättning för IN-trpt.stödet och att Bryssel ville behandla båda formerna samtidigt, tog det lång tid. Nu är båda formerna av stöd godkända av EU och det skall vi se positivt på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.