Kommunfullmäktige

Idag har vi kommunfullmäktige och det finns väl inte alltför många ärenden med stor ideologisk grund. Däremot kommer inte motionen från Folkpartiet upp idag där Folkpartiet vill att de ledamöter som sitter i konkurrensutsatta bolag ska kunna väljas utanför politiken. Det är upp till partierna själva att välja sina ledamöter och man blir politiker när man väljs in på ett politiskt mandat.

Motionen kom till när det blev VD-avhopp i Bostaden men har en annan styrelse känt till samma sak som nuvarande har det nog inte blivit annorlunda. Jag tycker det är ett riktigt självmål, om det nu inte handlar om att folkpartiet saknar kompetent folk att själva sätta in i styrelsen. Det är upp till Folkpartiet själva att försöka få tag på kandidater utanför partiet. När motionen kom till slogs den upp stort i VK med positiva förtecken men inte en fråga har varit om det var brist på folk i Folkpartiet.

* Minnet är kort
Idag på morgonen har man fått höra upprepade lögner i TV när man säger att Cristina Fernandez de Kirchner är Argentinas första kvinnliga president. Isabel Peron var första kvinnliga president i Argentina, dessutom var hon världens första. Åren var mellan 1974 och 1976. Att minnet är så kort trots att datorerna är så nära.

2 kommentarer

  1. Jonas Eriksson

    Jag tycker att hela affären med Bostaden visar att det finns en politisering som inte gangar skattebetalarna i Umeå.
    Tycker du att vi har den bästa tänkbara styrelsen för Bostaden?

  2. Erik Alfredsson

    Visa att du tar frågan om Bostaden på allvar genom att byta styrelseordförande. Nu börjar det likna nada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.