Vinter i antågande och Svenska spel

Det kändes igår som att vintern är i antågande. Det var ett riktigt ruskigt väder, så ruskigt att jag valde TV:n i stället för Umåker och såg på skidåkning. Helgen måste betecknas som mycket framgångsrik för våra skidåkare. Björn Lind, boende i Umeå, blev tvåa i sprinttävlingen på lördag och Anna Dahlberg trea. I söndags blev det seger i stafetten för både herrarna Fredriksson/Larsson och damerna Kalla/Morgren. I storslalom var nog förväntningarna lite större på Maria Pietilä Holmner och Anja Persson men det är väl ok. Mitt favoritlag i fotboll Göteborg segrade i allsvenskan.

* Svenska Spel
Moderaternas partiledning åkte på en fet smäll på kongressen då man röstades ner av stämman i spelfrågan. Det var viktigare att staten upphör med ägandet av bolaget som egentligen är ett mycket stort stöd för idrotten. Utförsäljarna sade ingenting om hur idrotten ska finansieras eller hur det blir med travet. Staten har också stora skatteintäkter från bolagen.

* SAS
Äntligen tar bolaget ställning och slutar köra Dasch planen som bland annat gått till Umeå. Det blir lite kaos innan nya plan är på plats men det har varit för många tillbud som trots allt slutat lyckligt för att det ska vara acceptabelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.