Miljöpartiets flum

Miljöpartiets agerande i Umeå med bråket internt spiller över på tilltron till alla som är politiker. Det var på ett fullständigt ruttet sätt som Alireza Mosahafi kom till ledningen. Först lurade man väljarna då Nina Björby var första namn och han bara var 4:e (och han kryssades inte in). Vi har också fått referat hur man skrev in medlemmar från den klan som backade upp Alireza och hur valet gick till. Det var en välplanerad kupp och det framgår med all tydlighet vilka som låg bakom den och vilka band som finns med Alireza. Den gruppen pratar om att Alireza diskrimineras på grund av etniska skäl, men jag påstår att den gruppen aldrig kan acceptera kvinnor i ledande ställning. Nu hoppar ytterligare en kvinna av trött på skitsnacket som har gått som en röd tråd genom allt detta. Egentligen skulle man inte bry sig alls om miljöpartiets problem men man måste slå vakt om de demokratiska spelregler som finns och ta avstånd till dessa avarter även om de sker i ett annat parti.

* Alliansen slår sig för bröstet
För sysselsättningen har alliansen slagit sig för bröstet trots att det var den förda s-politiken som gav effekt. Men jag ser inga tecken på att man slår sig för bröstet när det gäller det ökade ungdomsvåldet utan där är man tyst. Ökat våld kan ha samband med det hårdnade klimatet som blir följderna av den nu förda och orättvisa politiken. Nu ska polisen på en nationell nivå ta krafttag mot ungdomsvåldet och det är jättebra. Jag hoppas också att de snabbt hittar de personer som härjat på Ålidhem. Kom ihåg att man anonymt kan ge tips till polisen och dess KUT-grupp, som är en förkortning för kriminella underrättelsetjänsten.

* Transportstödet
De försämringar som nu sker drabbar inte bara Volvo lastvagnar i Umeå utan även företag i Lycksele och där funderar man nu på att ha produktionen på annan ort. Slå er inte för bröstet centerpartister, förslaget är orättvist och det har jag sagt redan tidigare.

* Promenad
Igår blev det en ordentlig promenad och det är superskönt. Man hinner tänka på många olika saker under en tre timmars vandring, man hinner dessutom få lite möra ben och onda tår när man inte skött motionen av olika anledningar. Att gå är den bästa självhjälp man kan unna sig och det är gratis.

2 kommentarer

 1. Krister Larsson

  Men snälla Lennart. Jag förstår att du inte litar på allianspartierna när de pekar på att deras politik ger effekt på sysselsättningen men hur kommenterar du det faktum att Konjunkturinstitutet poängterar att en tredjedel av jobben är en följd av alliansregeringens politik?

  Högkonjunkturen är naturligtvis viktigast men tänk alltså på att om 150 000 nya jobb växer till så är 50 000 en följd av alliansregeringen. Vad vill du säga till dessa personer? Att de hade haft det bättre med sossarna?

  Sedan så undrar du varför alliansen inte tar ansvaret för ungdomsvåldet? Detta är naturligtvis en effekt av det stora utanförskapet som skapats de senaste åren, orsakat av dåliga resultat i skolan, arbetslöshet hos föräldrar och psykiska problem. Menar du på allvar att detta är den nuvarande regeringens fel?

 2. Kathrin Nilsson

  Vad skönt att någon politiker i ledande ställning tar ställning mot det sätt demokratiska regler kan åsidosättas. Jag syftar på vad Miljöpartiet råkat ut för i och med kuppen Alireza och hans klan utfört. Vilka människor vill stötta detta förfarande. Är det medlemmar i hans klan som vill åsidosätta demokratiska regler och kvinnors självklara rätt till att påverka samhället? Eller är det snöd ekonomisk vinning utan arbetsinsats som eftertraktas? Nu får främlingsfientliga människor mycket vatten på sin kvarn.
  Detta sätt att komma över inkomst från samhället utan att göra nytta borde stoppas på något sätt, då hederliga politiker också hamnar i dålig dager av detta.
  Vad kan hända i förlängningen om alla demokratiska partier infiltreras på detta sätt?
  Säger en som röstar på centern men vill ha alla partier i en livlig samhällsdebatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.