Hemsjukvård och nya moderaterna

Det blir ingen överföring av hemsjukvården till kommunerna. Synd tycker jag för det har varit bra för våra medborgare och hade dessutom gett 5 miljoner kronor mer till länet. Orsaken var att en del kommuner med det räknesätt som användes skulle få lite mindre pengar, men från Umeås sida var vi beredd att trappa ner detta under 4 år. Vissa kommuner, däribland Umeå, skulle få lite mer och det har att göra hur det ser ut med kostnadsutjämningen. Man ska också komma ihåg att Umeås skattebetalare bidrar mest av alla kommuner i Sverige per invånare för att jämna ut skillnaderna mellan kommunerna. Jag ska återkomma vid tillfälle i bloggen och lista vilka som betalar och vilka som får.

*Inget mer stöd
Vi måste från Umeå kommuns sida se över allt som vi är med i och vi bör inte gå in i saker bara för att vara behjälplig för att saker ska komma tillstånd i länet. I gamla kommunförbundet och i nya Kommunala samverkansorganet är Umeå störste betalare av kommunerna eftersom det går på skattekraft. Vi ska hädanefter titta enbart till egen nytta. Bjurholm som inte ville gå med tycker det är viktigare med bidrag till långgolfen än till att få en bättre hemsjukvård.

* Nya moderaterna
Jag undrar hur en del känner sig när man i Storuman känner sig beredd att höja skatten. Jag som trodde att Ågren, som länets moderatboss, gått ut med samma budskap som han gör här i Umeå – att skatter ska sänkas och att skatter egentligen är fult.

*Regeringens krishantering…
…var en stor fråga när det blev en naturkatastrof i en helt annan världsdel och hur dåvarande statssekreterare Danielsson fungerade. Nu är motsvarande person i nuvarande regering, Schenström, ute och är "mycket glad i hatten" berusad enligt reportern som hon satt med. Men nu får vi inte ens veta om hon som den ytterst ansvarige tjänstemannen var i tjänst. Hur fungerar den nya krisorganisationen egentligen och varför tiger media totalt om detta nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.