Medias likabehandling…

… är det lite si och så med. När Raili Borg åkte fast för rattfylleri var rubrikerna stora på första sidorna. När en fullmäktigeledamot från miljöpartiet hade en stor … eller låt oss säga … fruktansvärt med skrot runt sin bostad, en hel skrotfirma med 100-tals bilar tror jag det var samt traktorer, sades det inte ett enda dugg trots att tidningarna visste om det. Undra hur det sett ut om det varit en socialdemokratisk fullmäktigeledamot. Och apropå Miljöpartiet så har det varit ett stort liv om hur vissa personer i bakgrunden kört Alireza framför sig och hur situation varit i mp-gruppen.

I morgon ska vi ha begravning efter min mor men jag glömmer aldrig Nordnytts behandling av mig i samband med min fars död. Budgetberedningen hade varit till Finland och man gjorde ett reportage om detta där man sa att Anders Sjölund var den enda som vågade ställa upp för en intervju. Skälen var självklart att ge en bild av mig att jag inte ville kommentera resan, men orsaken till detta var att min far dog den natten och min sekreterare meddelade alla att jag inte var anträffbar på grund av detta. Inte ens en kommentar eller ursäkt, även efter en insändare i VK, bedömda man ge.

* Bekymmer, bekymmer
Sånt upplever man på måndagens fullmäktige när Anders Sellström läser upp ett direktiv, som inte var ett direktiv – utan ett utkast från stadsledningskontoret. Bekymrad blir jag i alla fall när inte ens han som suttit där vänder sig till rätt organisation där papperen finns och är tillgängliga. Det fall han berörde fanns självklart hos kommunföretag som utformade direktiven och hos Bostaden som tog emot dom. I morse nämnde TV4 om tillgång till handlingar och jag undrar om media generellt vet vart dom ska gå.

2 kommentarer

 1. Lina

  Hej Holmlund!
  Har just suttit och läst lite i dina senaste bloggar och även letat mig in på umeå kommuns hemsida för att hitta igen den fördjupade översiktsplanen för Ön och har en fråga.

  Som Öst-tegare är jag förståss lite orolig och ibland något skeptisk till utbyggnaden. För att inte säga emot den… Men å andra sidan, blir det nu faktiskt av är jag den första att ställa mig i kö för ett schysst parhus! Nåväl, det var inte däri ärendet låg.

  Läser att man planerar en bilbro när byggnationerna kommit igång. Låter klokt. Men varför dra den till Teg? Så mycket kommer ju fram i översiktsplanen att det är till universitetet/sjukhuset och arbetsplatserna däromkring en stor del av den nya befolkningen förväntas vara dagtid. Skulle det då inte vara finurligt att dra en bro mellan Kolbäcks och Kyrkbron, som ansluter vid Båtgränd/Statoilmacken nedanför Sjukhuset? Där dessutom resecentrat etc kommer att vara beläget? På Tegssidan är det ju nog mycket ”flaskhals” i biltrafiken som det är idag. Eller har jag missat något?

 2. Krister Larsson

  Ja, stackars sossar. De måste verkligen vara förföljda. Häromdagen jämförde Holmlund Sjödins slagsmål och rasistiska tillmälen (som ledde till fällande dom i tingsrätten) med att TV4-reportern och en moderat hånglade på krogen. En puss skulle alltså vara lika farligt som en misshandel.

  Nu jämför Holmlund ett möjligt miljöbrott med att köra rattfull. Jag vet inte om det är mina värderingar som är felaktiga men enligt mig är det ett allvarligt brott att framföra en bil med 1.62 promille i kroppen. Den nämnda socialdemokratens resa slutade så vitt jag kommer ihåg mot en lyktstolpe. Det var ju ren tur att det inte var en mamma med barnvagn eller liknande. För Holmlund är det hårdare bemötandet av en grov rattfylla jämfört med ett miljöbrott ett bevis på den ständiga komplotten mot socialdemokraterna.

  Snälla. Tänk efter lite innan du skriver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.