Skrytregeringen och inga nya pengar

Jag har tidigare sagt att det varit för tidigt att uttala vad regeringens politik för minskad arbetslöshet har gett för effekt och hur åtgärderna fungerat. Men nu kommer den första utvärderingen av deras affischåtgärd nämligen nystartsjobben.

Som befarat har företagen bara nyttjat detta för att få billigare arbetskraft då man sluppit betala arbetsgivaravgiften, pengar som löntagarna avstått till socialförsäkringssystemet, och Ams redovisar att endast 1 av 10 nystartsjobbare stannar kvar på jobbet. Det visar sig att den åtgärd som man slagit sig för bröstet med inte har gett fasta jobb. Nu får väl Bo Bylund skulden för att gå någon annans ärende såsom han anklagades göra förut (men då var det en annan regering och en annan opposition)…

Nya miljöpengar för teknikutvecklingen säger regeringen. Men några nya miljöpengar har man inte satsat utan istället har man tagit bort de pengar som fanns tidigare.

* EU:s strukturfonder
Vi har nya Mål två pengar då EU är med och medfinansierar vår utveckling. Alla som varit inblandad i detta tycker att det krånglas mer än någonsin. Den nya regeringen har sett till att krånglet och oklarheterna ökat i förhållande till tidigare vilket är synd. Att flytta ansvaret till Nutek var inget bra förslag och hur vi ska få fram några pengar till medfinansiering av projekten i länet verkar tungt då vårt nya kommunala samverkansorgan inte har några pengar för detta förutom de delar som länsstyrelsen fört över.

*Intervju
Fick en förfrågan för en tid sen att ställa upp i en intervju i Nöjesmagasinet city, en gratistidning som riktar sig till en lite ungdomligare publik, som läses av ganska många. Det torde den i alla fall göra för sedan den kom ut i slutet av förra veckan har jag fått många positiva reaktioner. Tidningen speglar undertecknad med fokus på de saker man gör i politiken och tycker om att göra utanför politiken. De bilder som togs kändes bra, även fast det innebar en möjlighet att bli stajlad, det är kul med lite annorlunda inslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.