Moderata kullerbyttor. Lägg dig inte i Rönnlund. Våld föder våld

Moderata kullerbyttor
Moderatpolitiker brukar stå fast vid sina åsikter. Nu vinglar man till ordentligt lokalt i Umeå när storpappa Reinfeldt pekar med handen. För 11 månader sedan var vi många politiker som gick ut och skrev en debattartikel och förespråkade ett stor Norrland. Bland undertecknarna fanns Umeås oppositionsråd Anders Ågren, Christer Rönnlund från Lycksele och landstingspolitikerna Edvard Ridel. Artikeln var publicerad i de flesta Norrlandstidningarna. Slutet på artikeln hade följande lydelse " vi är redo att gå före och visa hur en stark tillväxtregion i ett framtida Sverige ska se ut". Ni som följer debatten ser att det ser annorlunda ut idag. När Fredrik Reinfeldt gått ut och varit tveksam till regioner har pojkarna lydigt gått i hans koppel och jag som trodde att man kunde lita på deras åsikt. Har man ingen egen åsikt allas.

Rönnlund
Assar Rönnlund var en mycket duktig skidåkare som tävlade för IFK Umeå. Christer Rönnlund är moderat kommunalråd i Lycksele visserligen i opposition men han har en märklig syn på politik. Han vill lägga sig i vilket innehåll museet i Umeå ska ha. Vad har han med det att göra överhuvudtaget? Jag som trodde att moderater värnar det kommunala självstyret och att det är upp till varje kommun att bestämma om sin politik. Jag tror att det är bra för Lycksele det som händer i Umeå och den tillväxt som sker här och vilket innehåll man vill ha på museet i Lycksele skulle jag inte ens tänka tanken att fundera över. Däremot kan jag tipsa Rönnlund om att satsa på kultur är att satsa på tillväxt.

Våld föder våld
Ungdomar tar intryck över det våld som visas på film och i spel. En 16 årig flicka och hennes pojkvän tog så starka intryck av våldsspelet " Mortal kombat " att de ville testa de sparkar och slag de sett. Testen utfördes på flickans 7 åriga syster som fick ta emot sparkarna och slagen vilket ledde till flickans död. Jag är övertygad om att det våld vi ser ute i samhället delvis kommer från det våld som finns i filmer och spel. Det kanske är på tiden att straffa de som producerar detta våld och brottsrubriken är självklar. Anstiftan till våld eller mord vad det nu kan röra sig om. Våldsfilmer är ingen bra förebild för ett samhälle byggd på humanism.

2 kommentarer

  1. Boende i periferin

    Jag befinner mig sedan en tid på annat håll i vårt land men följer med stort intresse vad som händer i min gamla hemstad Umeå, bl.a. då genom att läsa kommunalrådet Holmlunds blogg. Men vilken Gnäll-Pelle du verkar blivit på gamla dar. Allting verkar det ju vara fel på. Och ändå sitter du och bestämmer. Är det fel så kan du väl ändra på det – åtminstone i din egen kommun. Att bara gnälla över hur dålig den sittande regeringen är inte särskilt konstruktivt. Men det är kanske gnället och missnöjet med vad andra gör(och inte gör) som ska dölja dina egna brister.

  2. Kurt Hamre

    Christer Rönnlund i Lycksele har helt rätt, den rätta platsen för ett samemuseum/center är Lycksele, en historisk samlingsplats för våra samer. Detta talar för Lycksele. Lennart Holmlunds magistrande politik har vi i inlandet sedan länge tröttnat på.
    För LH behövs ingen satsning göras i länets inland, allt skall till Umeå. För LH:s Umeå växer så det knakar – ett ifrastruktur-och kulturfattigt inland uppstår när allt centraliseras till Umeå. Det är kontentan av den egoistiska politik som LH för. Rätten att bevaka intressen för sin egen kommun och även inlandets har Rönnlund all rätt till- det hedrar honom.
    Ett starkt inland är en tillgång för samebyn Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.