Regeringens klappar. Miljöboven Busch. Miljövänliga insamlingar

Regeringen klipper till.

Regeringen återkommer med julklappen att göra ingrepp i den fria avtalsrätten. Förslaget om max 75 % i sjukersättning är både ett ingrepp i avtalsrätten och en stöld av pengar. Förslaget innebär ett tak på 75 % i sjukpenning och finns det avtal så minskar staten sin ersättning. Detta är ett fullständigt idiotiskt förslag. Jag får inte ha ersättningar privata eller kollektiva som ger mig ett skydd mot låga ersättningar om jag blir sjuk. Det kan t.ex. innebära att folk kan tvingas gå från sina hus om man blir långvarigt sjuk och har byggt sina lån och sin trygghet på privat eller kollektiv försäkring.

Busch störste miljöboven

USA, s president måste få hederspriset världens miljöbov. Inte skrev man på Kyotoprotokollet och så urvattnade man Baliöverenskommelsen. Som grädde på moset så stoppade de federala myndigheterna Kalifornien och 16 andra delstater som vill införa regionala krav på mindre utsläpp i trafiken. Målen som staterna hade var att utsläppen skulle minska med 30 % med början 2009. Åter har det visats att demokratin inte fungerar då man inte i USA, s delstater får fatta beslut om mindre utsläpp och då hela 16 stater vill lämna en renare värld efter sig. Nog är det tid att Bush får pensionera sig

Förpackningsinsamlingen

Svenskarna har blivit duktiga på att lämna tillbaka förpackningar och gör det på återvinningsgårdar. Målet är med råge nått men då börjar dessa returbolag att minska antalet inlämningsställen. Många medborgare har trott att dessa var kommunen som skötte men så är det inte. Det är returbolagen som ska sköta och ta ansvar för detta. Hur det gjorts kan man inte med bästa vilja i världen ge beröm för. Under detta veckoslut har jag fått flera påringningar då man dragit in insamlingstället vid ICA puls och enligt telefonerna beroende på hyran till ICA. Om det är sant vet jag inte men det är en ynkedom att ta bort en återvinningsgård som ligger så bra till nära både livsmedelshandel och bensinmack. Skärpning behövs från returbolagen och här behöver staten höja målen för återvinning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.