God fortsättning, Påven och Alf Svenssson, Kronofogden blir inte arbetslös. Generell välfärdspolitik

God fortsättning på Julen
Jag vill börja önska er alla som läser min blogg God Fortsättning. I går julafton stod jag över bloggandet men nu är det dags igen. Julafton gick som vanligt med alldeles för mycket mat men ändå annorlunda. Det här var den första julen ingen av föräldrarna levde då min mor dog tidigare i höst. Det är ändå annorlunda när en person försvunnit ur livet och som varit i en närhet i över 60 år. Ibland dyker det upp plötsligt i tankarna vad länge sedan jag ringde eller besökte mor men då påminns man lika fort att hon är borta för alltid

Påven
Jag tillhör ju inte de som brukar citera Påven men efter årets midnattsmässa kan jag inte undvika detta då han har helt rätt. Han anklagar människors själviskhet som orsak till miljöförstörelsen. ’Hon är så självupptagen, hon är så angelägen om allt utrymme och all tid för sin egen skull att det blir inget över åt andra åt hennes grannar, åt de fattiga, åt gud. Han sa vidare att ju rikare människor blir desto mer plats tar de åt sig åt sig själva. Som sagt girigheten är ett hot mot många saker på vår planet

Alf Svensson

Före Jul gick han ut i radion och kritiserade regeringens arbetsmarknadspolitik. Jag tycker ärligt talat det var ett mycket falskt vittnesbörd. Bara några dagar tidigare satt han i riksdagen och tryckte på knappen för denna usla politik. Alf Svensson gav en fadd smak åt sig själv, även om jag ogillat den politik han står för har jag trott att han varit ärlig, men skenet bedrog

Kronofogden har fått mera jobb
Regeringen brukar skryta med att de skapat en massa nya jobb. Jag tror det mesta beror på effekterna av den förda socialdemokratiska politiken då bland annat jobblyftet inte gett många jobb alls. Däremot har antalet ärendet hos kronofogden ökat med över 100 000 ärenden på ett år, en ökning med över 10 %. Självklart beror detta på att många fått svårare att klara sina utgifter och det i sin tur beror på att regeringen för en politik som gått ut på att de som haft det sämst som sjuka och arbetslösa fått det sämre för att ha det råd att sänka skatten för de rikaste

Jobba och betala skatt

Det har jag gjort sedan 1962 och jag har betalt mycket skatt genom åren och speciellt nu sedan jag tjänar bra. Jag har inte behövt utnyttja samhällets resurser i någon större omfattning så ur den synpunkten har jag varit med och finansierat mycket välfärd för dem som haft behov av samhällsinsatser. Däremot vet jag ju inte hur mycket jag kan behöva framöver. Däremot har jag aldrig känt det som ett straff att betala skatt och särskilt tungt har det inte heller varit. Det är det som är den generella välfärden för mig att betala skatt efter bärkraft så att det räcker till välfärden för alla och att det inte är plånbokens storlek om jag t.ex. Är i behov av sjukvård

http://www.s-info.se/holmlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.