Lite kort tillbakablick, Klimathot och transportstöd

Många bloggar
Det här året har jag försökt vara flitig och i stort sett skriva en blogg om dagen och det har jag nästan klarat av. Igår blev det ingen då det var andra sker ute på landet som gick före men idag kommer jag igen visserligen kort. För er som vill finns ju alla gamla bloggar kvar, det är bara att ta sig tid att läsa
Året som gått
Det kan sammanfattas kort på följande sätt. De förslag som regeringen kommit med har inte varit så uppskattat hos medborgarna om vi ska tro på opinionsundersökningar och det ska vi göra även om vi kan tveka på exaktheten men det är klart att det är en fingervisning av vad folk tycker. Man skulle kunna säga att politiken har fått den högervridning som man kan vänta av en högerregering även om man försöker dribbla bort detta genom att moderaterna döpt om sig till dom nya. Idéerna ’är dock som vanligt att skattesänkningar går före välfärd och bristerna kommer det närmsta året att bli tydligare.
Klimathotet
Årets genomslag i den politiska debatten måste man ändå säga handlar om miljöfrågorna även om det görs ganska lite. Det är en massa experter som reser runt och talar om vad som ska göras men lite händer. Det finns miljövänlig alternativ som bör skyndas på men som stoppas upp inte minst av alla överklaganden. Jag tänker på svårigheterna att få fram nya vindkraftverk. Problemen med tillstånd för beslutade järnvägssatsningar och där regeringen också drar ned på anslagen till järnvägen som är det miljövänligaste av alla transportslag. Däremot tvingades regeringen att höja drivmedelsskatterna trots att man för lite drygt ett år sedan före valet gick ut och lovade sänkta skatter
Transportstödet
Det har varit svårt att se tankarna bakom det transportstöd som centern drev igenom där man inte stimulerar tillväxten i våra stora världsföretag som Volvo Lastvagnar utan där man minskar stödet totalt och sätter tak som gör att man inte får stöd för de tillskott man ska göra i hyttfabriken i Umeå. Det är centerns rättvisa att inte ge stöd för ökat produktion och fler anställda. Vem kommer då att vilja öka antalet anställda i Norrland om man inte får ersättning för ökade produktionsvolymer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.