Våldets Pakistan. I Umeå satsar vi på idrott. Kontrollsamhället

Våldets Pakistan
Igår mördades Benazir Bhutto under valrörelsen i Pakistan. Pakistan ät ett av världens fattigaste länder men har kärnvapen. Om hon lyckats i valet har hon troligen blivit avsatt för korruption av militären för 3,e gången. Det är den vägen som brukar vara utstakad i landet.
Landet präglas av våld och terror och bakom den står extrema muslimer och islamister.
De kan aldrig acceptera en kvinna som ledare, de har ett totalt förakt mot kvinnor.
Det här måste den övriga muslimska världen ta avstånd ifrån med kraft och de extrema metoder som dessa fundamentalister använder.
Al-Oauida och talibaner har vaknat till ur sina gömmor och har ett visst stöd bland annat från militären och det finns miljoner som utbildas i koranskolor. De här krafterna vill tillbaka till medeltiden. Hur människor går att få till dessa självmordattacker är för de flesta helt obegripligt
De har ett totalt förakt för livet och för kvinnorna. Om inte den övriga muslimska världen börjar ta avstånd från dessa grupper riskerar vi en värld i ständig terror och så länge man inte tar avstånd från de som lever hos oss gror främligfientligheten.

Vi satsar på idrotten
Nu har RF visat att Umeå är en av de kommuner som satsar mest på idrotten och det är ungdomar som får stödet. På 6,e plats hamnade vi och överlägsen segrare bland de större kommunerna. De redovisade satsningarna är exklusive lokaler. Det här bevisar att satsningar på barn och unga som utövar idrott har mycket positiva effekter för övrigt i samhället. Enligt polisen har vi av jämförbara orter den överlägset lägsta brottsligheten. Vi tror på ungdomssatsningar och idrott som fostrande och det som gör det möjligt är ändå alla föräldrar som engagerar sig i föreningarna och alla de tusentals duktiga föreningsledare som finns. Så här i slutet på året behöver de ett särskilt stort tack.

Kontrollsamhället
De borgliga partierna här svängt radikalt vad det gäller det så kallade kontrollsamhället. Jag minns hur jag blev överfallen av Västerbottens Kurirens ledarsida när jag tyckte vi skulle prova övervakningskameror i våra skolor som råkade ut för skadegörelse och mordbränder. Nu har kritiken på de liberala ledarsidorna helt tystnad och nu vill regeringen att polisen ska ha tillgång till de sk,Ip numren som finns i datorerna utan att det finns brottmisstanke. Tiderna har förändrats och jag hoppas att man finner ett bra system för övervakning av ekonomisk brottslighet som undanhåller stora skatteintäkter för staten och kommunerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.