Svensk Ishockey i kris? Varför överklagar man?

Svensk Ishockey i kris?

Det blev ingen blogg i går då det fanns så mycket i övrigt att göra, inte minst att se på skidåkning.
Idrottshelgen avslutade jag med att se Löven vinna hemma mot Nyköping som numera har en gammal kommunalrådskolega Göran Forsberg som ordförande och som ska försöka rätta till ekonomin
Löven vann men det fanns mycket mer att önska om spelet som i slutet gick på kryckor. När jag menar kris för hockeyn handlar det inte om spelare utan domare. Lindkvist som dömde idag har gjort många framträdanden här och han har aldrig lyckats. Det kan fara åt vilket håll som helst och det år svårt att se hur han kan få fortsätta. Ska hockeyn överleva måste det till en ordentlig översyn på vilket sätt man får kompetenta domare till matcherna. Domarkrisen är riktigt akut och måste göras något åt
Juniorishockey
Det var en riktig höjdare att se de svenska juniorerna tvåla dit de högmodiga Canadensarna. Lövengrabbarna gjorde en helgjuten insats i går

Skidor

En annan sport som ligger mig varmt om hjärtat även om det är lite svårt att se var de nya svenska skidkungarna ska finnas även om det blev två pallplatser i gårdagens jaktstart. Däremot är det en fröjd att se de nya unga tjejerna som verkligen tar för sig och utmanar och med Charlotte Kalla i spetsen. Hård träning och en positiv inställning till sin sport ligger säkert bakom framgångarna då skidåkning är en sport som kräver mer träning än de flesta andra

Varför överklagar man?

Botniabanan och miljöprövningarna överklagas till Högsta domstolen. Mitt tips är att man inte kommer att ge prövningstillstånd för detta. Jag tycker faktiskt synd om de sakägare som gång på gång gått med på Björn Rosengrens tips om överklagan. Kom ihåg att den nya lagen säger att regeringen ska ge tillåtelse för nya stora projekt och då finns alla handlingar med varför man valt just den sträckningen. I de handlingarna finns alla överväganden med. Sedan kommer de olika andra prövningarna som handlar om vilka villkor i övrigt som behövs för att dra en järnväg på inom den beslutade korridoren. Advokat Rosengren säger sig veta bättre om vad lagstiftarna menat med den lag som dom beslutat om. Mer politik behövs och mindre juridik då det alltid måste vara riksdag och regering som har det yttersta ansvaret och inte en miljödomstol. Gör om miljöbalken om Sverige ska kunna utvecklas har varit mitt besked till både den förra och den nuvarande regeringen. Nuvarande system gör inget annat än göder advokater.
De revolutionära kommunisterna i sekten rättvisepartiet överklagar planen på- resecentret vid universitetssjukhuset. De tycks tro att man bygger resecentra utan att man ska tas sig till dessa med de färdmedel som fins som buss, bil och cykel. De som har med i beslutsprocessen i fullmäktige. Jag kan inte tro att de betraktas som sakägare och visst har ärendet hanterats formellt riktigt. Däremot är det märkligt att inte media granskar hur de finansierar sin verksamhet och sina ledare.
självklart överklagas också byggandet av nya planer för livsmedel på Ålidhem. Jag förstår inte att en del tycks tro att vi får lägre priser genom att motarbeta konkurrens. För barnfamiljer är låga matpriser viktigt.
Vänsterns Erik Danielsson uppmanar folk att överklaga handelsetableringar. Jag tror även han lever i drömmen om en planekonomi. Sedan har jag aldrig träffat en politiker som ser så mycket hinder i allt som han gör. Skulle allt vara så hopplöst att leva i en stad så är det väl bara att flytta ut till ödemarken där fåglarna är de som bullrar. För många med mig går det att lösa så vi slipper buller inomhus när man ska sova. Det är inga som helst problem . Bullernormerna inomhus i bostäder är det viktigaste sen kommer arbetsplatsen och om det bullar lite utomhus på natten gör lite mindre då det är inomhus folk ska vara på natten och sova

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.