Gott Nytt År. Nyårsafton enligt traditionerna. Blickar mot framtiden

Gott Nytt år.

Självklart vill jag önska alla som brukar läsa min blogg Gott Nytt år. Det har varit många inlägg och ibland svårt att se varför en är mer intressant än den andra. Under december har dessutom min hemsida http://www.s-info.se/holmlund där även bloggen finns med lästs av över 10 000 personer vilket självklart är roligt, men hur många som besöker VK vet jag inte.

Traditionell nyårsafton.
Som vanligt firar vi nyår hos våra vänner Ömans i Täfteå. Vi har varit där nästan varenda nyårsafton sedan 70 talets början och de har firat midsommar med oss. Rolands far Gustav var en verklig ungdomsledare i dåvarande IFK Umeå och har fostrat många hockeyspelare och när han levde satt alltid han och jag på platserna utmed varandra. Vi firar med god mat som börjar med lite lätt tilltugg på eftermiddagen, förrätt och huvudrätt där en snaps eller två brukar ingå och Champagne kl. 24. Däremellan är det en uppenbar risk att vi spelar något sällskapsspel uppbyggd på kunskapsfrågor. Travet glömmer vi inte heller bort. Några raketer blir det inte sedan länge då en olyckshändelse i början på 70 talet gjorde att vi slutade leka med dessa, då en raket som skulle avfyras exploderade direkt som den fick kontakt med elden och den dagen hörde inte jag mycket. Sedan har dessa pengar använts till -nyttigare saker

Blickar mot framtiden
Det är inte lönt att tänka alltför mycket på det som varit även om man måste ta lärdom av det som skett. Nu på morgonen blir man glad över det förtroende som Umeåborna visar en och det kommer jag att försöka värna om på alla sätt.
Några önskemål förutom det att familjen och alla man känner får vara friska och krya liksom att alla vapen hamnar på världens soptipp en gång för alla så vi får fred på jorden och slut på allt meningslöst dödande och det hat som följer i dess spår ska jag ge.
Miljöfrågorna och ansvaret för jorden måste speedas upp ordentligt och nya energislag skapas där jag hoppas på genombrott för fusionskraften. Ny och ren energi är en överlevnadsfråga för jordklotet och vi får hoppas att befolkningen i USA väljer en president som tar miljön på allvar och slutar åka runt världen och drar igång krig.

Regeringens nådegåvor
I Umeå blir det hårt arbete för fortsatt tillväxt där nya jobb skapas och att vi får ett samhälle där arbetsmarknaden har en plats för alla så att ingen behöver stå utanför och vara beroende av högerregeringens nådegåvor som vi ändå betalt för i lönerörelserna till socialförsäkringarna.

Riksdagens ansvar
Partierna i riksdagen får ta sig samman och ordna en lagstiftning som gör det möjligt att få en utveckling där nya företag skapas och utvecklas och där infrastrukturen kan byggas ut och nya områden för bostäder och jobb skapas i samklang med målet att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Den lagstiftningen ska ställa krav på vad som måste göras och de långa överklagandetiderna där små särintressen sätter stopp för utvecklingen i hela landet. Ta ert ansvar över partigränserna för som det är nu ger alla överklaganden stora ingrepp i demokratin för dem som sätter käppar i hjulen behöver aldrig ta ansvar för konsekvenserna
Än en gång önskar jag er ett Gott Nytt År men ta ansvar för era ungdomar och ge dom en bättre dag på det nya året än ett kraftig baksmälla

Vi vinner i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.