Det ekonomiska läget, avdragsförsök och förbjudandet av dubbdäck m.m.

* Minskad tillväxt
Tillväxten avtar och regeringen kommer nog att skriva ner prognoserna för nästa år, vilket gör det extra viktigt att hålla ekonomin i ordning. Annars riskerar vi att få urholkade finanser och då kommer högerregeringen att ytterligare försämra välfärden. I kommunerna minskar dessutom skatteintäkterna vilket inte känns bra. Jobbavdraget som regeringen införde har inte heller medfört att folk arbetat mer utan de som har bäst ekonomi har istället kunnat vara mera ledig. Att gynna de som har det bäst är klassisk gammaldags högerpolitik.

* Fp:s skatteexpert
Man blir förvånad när man läser text-tv och ser att folkpartiets skatteexpert yrkat på avdrag för soduko och cykellås. Nu fick han nej för dessa avdrag och några till. Visst får man yrka avdrag för olika saker för inkomsternas förvärvande och nog kan man ibland fundera över skatteverkets tolkningar men inte har då jag med den kunskap jag har om skattelagstiftningen kunnat tro att sällskapsspel är avdragsgilla. För i så fall skulle man kunna hävda att lotto, trav och andra spel också utgör sällskapsspel för många. Vad ska man egentligen tro om sånt omdöme?

* Vägverket bör tänka sig för
Enligt uppgift så vill Vägverket förbjuda dubbdäck. Jag tror inte det är rätt väg att gå för oss norrlänningar då man har svårt att hålla vägarna i bra skick, särskilt med tanke på den väderlek som varit med blixthalka på slutet. Jag tror därför trots allt att dubbdäcken är säkrare.

* Umeå som modell
Igår var jag i källaren på Dragonskolan och tittade på Folke Hübinettes modell av gamla Umeå. Ett fantastiskt arbete som borde dokumenteras och sparas för visningar. En del av hans arbete finns även ute på Norrbyskärs museum och handlar självklart om hur Norrbyskär såg ut under Kempeeran och det speciella samhälle som fanns där. Man känner väl igen sig från de byggnader som fanns kvar i slutet på 50-talet, och det blir lite nostalgi.

* Stadshusentrén
Under öppet stadshus och även igår blev jag påmind om att entrén vid gamla vaktstugorna in till stadshuset liknar skylten över Auschwitz. Det har jag även bloggat om tidigare. Folk har kommit fram och är illa berörda och jag hoppas verkligen att entrén kan göras om och att skylten försvinner. Jag har egentligen den uppfattningen att detta bör vara huvudentré in till stadshuset vilket det inte är idag. Visserligen går det inte ha utfart där men infart borde gå. Dagens infarter sker på sidogatorna.

* Att motionera
Stavgångsmotionen har blivit lidande p.g.a. vädret som varit lite besvärligt på slutet då det varit halkigt, blött och allmänt otrevligt. Men det får inte hindra att man motionerar och för mig har det istället blivit inomhus på en motionscykel. Det går också bra då man samtidigt kan se på TV. Det är inte lika skönt som att vara ute och gå men man brukar ju säga att motionera bör man annars dör man. Vi måste alla ta ett eget ansvar för vår hälsa för ingen annan kommer att göra det åt oss. Gör vi det tror jag med bestämdhet att vi blir friskare och då slipper landstiget spara pengar.

En kommentar

  1. Göran Bergqvist

    Dubbdäck genererar partiklar som gör folk sjuka samtidigt som dubbdäck hindrar olyckor med skadade och döda människor som följd. Det blir helt enkelt en avvägning. Om man sparar fler liv genom att förbjuda dubbdäck ska man göra det. Kanske kan man på olika sätt förmå de som inte har lika stort behov av dubbdäck att nästa gång välja andra däck. En femtedel behöver köra med dubbat i vinterväglag för att hålla vägytan uppruggad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.